StoryEditorOCM
Regijamaloljetni ubojica

Kosta K. šokirao izjavom na suđenju: ‘Zato sam ih ubio‘; Za svoj čin okrivio roditelje: ‘Stalno su tražili više...‘

Piše VIJESTI SD
8. listopada 2024. - 15:33

Danas se na Specijalnom sudu u Beogradu nastavilo suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, roditeljima dječaka koji je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetero učenika i zaštitara.

Dječak ubojica svjedočio je u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja. S obzirom na to da je u trenutku izvršenja masakra imao 13 godina, neće snositi kaznenu odgovornost za svoje djelo.

Tijek događaja

14:45 - Današnje ročište u postupku koji se vodi protiv roditelja Koste K. je završeno, a nastavak svjedočenja maloljetnog ubojice zakazano je za 17. listopada.

Odvjetnici koji su izašli iz zgrade Specijalnog suda su potvrdili da je Kosta K. danas svjedočio. Međutim, nisu željeli otkriti detalje njegovog iskaza, s obzirom na to da je postupak zatvoren za javnost.

"Saznali smo dosta novih detalja tijekom svjedočenja, ali i o tome ne smijem i ne želim pričati", rekla je odvjetnica Zora Dobričanin Nikodijević.

Ovdjetnica Irina Borović koja zajedno s ocem Borivojem Borovićem zastupa Kostine roditelje kazala je kako se razlog ovog tragičnog događaja neće saznati.

"Svi razlozi su duboko negdje u duši tog dječaka, koji je nažalost izvršio zločin, a prije toga je živio jedan potpuno normalan i uobičajen život, s aspekta svih koji ga poznaju", rekla je Irina Borović, prenosi Nova.rs.

14:10 - Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je utjecalo da učinim to što sam učinio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio.

Ovo je, kako Kurir neslužbeno saznaje, danas pred Specijalnim sudom u Beogradu, tijekom svjedočenja u sudskom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja izjavio maloljetni ubojica iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar.

13:39 - Kosti K. je pozlilo tijekom davanja iskaza, javlja reporter sprskog Telegrafa s mjesta događaja. Točnije, on je promijenio boju, odnosno, pocrvenio je kada mu je postavljala pitanja majka Andrije Čikića.

Sudski liječnici su mu izmjerili tlak, nakon čega je ispitivanje nastavljeno.

12:53 - Tijekom davanja svog iskaza, Kosta K. izrekao je jednu rečenicu koja je izazvala kaos na suđenju, a roditelji ubijene djece ostali su u nevjerici, javlja Telegraf.rs.

"Osjećao sam se odbačenim od druge djece i zato sam ih ubio. Tog 3. svibnja ponio sam pištolj da bih to učinio, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati", rekao je Kosta K.

12:44 - Stižu najnovije fotografije iz Beograda, na njima su roditelji ubijene djece, ali i majka Koste K. koja je na suđenje stigla u pratnji odvjetnika.

image

odvjetnik Goran Petronijević

/Cropix
image

Suzana Stanković Čikić i Miloš Čikić

/Cropix
image

Suzana Stanković Čikić i Miloš Čikić

/Cropix
image

Suzana Stanković Čikić i Miloš Čikić

/Cropix
image

Miljana Kecmanović

/Cropix
image

odvjetnik Borivoje Borović, majka Miljana Kecmanović i odvjetnica Irina Borović
 

/Cropix
image

odvjetnik Borivoje Borović, majka Miljana Kecmanović i odvjetnica Irina Borović

/Cropix
image

Dolazak roditelja na suđenje

/Cropix
image

Dolazak roditelja na suđenje

/Cropix

12:23 - Iako je rečeno da će Kosta K. svjedočiti iz prostorije za zaštitu svjedoka, odakle bi vidio sve u sudnici, a njega ne bi mogao nitko vidjeti, prema neslužbenim informacijama, svjedoči za sudskom govornicom. Roditelji ubijene djece nalaze se u dijelu za publiku, koja je odvojena staklom

12:13 - Kako pišu srpski mediji, Kosta K. će morati odgovoriti na svako pitanje i neće moći reći ‘neću‘, s obzirom na to da je pristao svjedočiti.

Glavni javni tužitelj Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu Nenad Stefanović kao i roditelji ubijene djece pripremili su 250 pitanja na koja od njega očekuju odgovore, piše Kurir.rs.

11:40 Prema ekskluzivnom saznanju Kurira, dječak ubojica upravo je uveden u sudnicu koja je podijeljena u tri dijela. Kako javlja Kurir TV, nešto poslije 11 sati nekoliko roditelja ubijene djece izašlo je u sudnici. Svjedoci kažu da su izgledali izrazito potreseno. Srpski mediji prenose da je u tijeku svjedočenje Koste K. i potreseni roditelji vjerojatno nisu više mogli slušati riječi dječaka ubojice. Nekoliko minuta su stajali ispred zgrade suda, a onda su se vratili unutra.

10:56 Kako tvrde beogradski mediji, dječak ubojica pristao je dati iskaz u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja. S obzirom na to da je odlučio govoriti o masakru koji je izvršio, morat će odgovoriti na apsolutno svako pitanje koje mu postave - sudac, tužitelj, obitelji žrtava, ali i njegovi roditelji, prenosi Blic.rs.

Maloljetni ubojica iz beogradske Osnovne škole Vladislav Ribnikar, koji je 3. svibnja prošle godine ubio devetero učenika i zaštitara, u utorak je prvi put od masakra došao na Specijalni sud u Beogradu, ispred kojeg se nalaze policajci naoružani puškama, piše Blic.rs. Dječak će biti specijalni svjedok na suđenju njegovim roditeljima.

Dovezen je vozilom hitne pomoći uz pratnju policijskih automobila iz dječje psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od masakra.

Okupljenim novinarima kratko se obratio odvjetnik Ognjen Božović.

- Danas se očekuje saslušanje maloljetnog ubojice. On ima pravo odbiti iskaz, s obzirom na to da je već bio saslušan. Ovo je prva priilika da obitelji ubijenih postave pitanja koja ih tište već godinu dana - rekao je.

Roditelji Adriane Dukić prvi su stigli na Specijalni sud.

Miljana Kecmanović, majka ubojice, na suđenje je došla u pratnji svojih branitelja. Ona će sina danas vidjeti prvi put poslije godinu dana - naime, zabranjeno joj je komuniciranje s dječakom kako ne bi utjecala na njegovo svjedočenje.

____________________________________________________________________________________________________

Maloljetni ubojica iz beogradske Osnovne škole Vladislav Ribnikar koji je 3. svibnja prošle godine ubio devetero učenika i zaštitara danas je prvi put od masakra došao na sud. Bit će specijalni svjedok na suđenju njegovim roditeljima, piše Dnevnik.hr

Dovezen je vozilom hitne pomoći uz pratnju policijskih automobila iz dječje psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od masakra. Ispred Specijalnog suda nalaze se naoružani policajci s puškama koji osiguravaju sud.  

Tek na današnjem ročištu trebalo bi se odlučiti kako će dječak ubojica svjedočiti - hoće li doći za govornicu ili će ga ispitivati iz posebne prostorije. Roditelji će biti iza stakla i bit će im okrenut leđima. 

Na Specijalnom sudu u Beogradu vodi se kazneni postupak protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića dok maloljetni ubojica neće na sudu odgovarati za zločine koje je počinio kad je imao samo 13 godina.

image

Miljana Kecmanović

Cropix/Cropix

Vladimir Kecmanović optužen je za teško djelo protiv opće sigurnosti s obzirom da je sina vodio na streljanu i učio pucati te nije na adekvatan način čuvao oružje koje su imali u kući. Majku terete za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja, a njezin je DNK pronađen na jednoj od čahura u učionici škole kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana boca u kojoj je ubojica napravio molotovljev koktel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 15:36