StoryEditorOCM
Regija‘vuna‘ mu je

Oklopno vozilo čuva i Dodikovu obiteljsku kuću: Iako je EUFOR demantirao spekulacije da se sprema bilo kakvo uhićenje, čelnik Republike Srpske tvrdi da zna tko stoji iza svega

Piše psd
14. travnja 2022. - 07:50
Lako oklopno vozilo jučer je prvo parkirano ispred zgrade Vlade RS-a, a danas se pojavilo i pred obiteljim imanjem DodikovihScreenshot/rtrs

Policijsko oklopno vozilo "Despot" parkirano je i na ulazu u obiteljsko imanje Milorada Dodika u Bakincima kod Laktaša, javlja klix.ba.

U ovo su se uvjerile i novinarske ekipe kojima policijski službenici nisu dopustili fotografiranje vozila policije Republike Srpske.

Ispred imanja i na putu koji vodi do posjeda Dodikovih patroliraju policajci MUP-a Republike Srpske.

"Ne možemo vam zabraniti da se krećete javnim putem, ali fotografiranje nije dopušteno, jer bi se time mogla ugroziti sigurnost", rekao je novinarima policijski službenik koji nadgleda situaciju na ulazu na imanje.

Pojačane mjere sigurnosti poduzete su još jučer ujutro kada su se pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a i dva oklopna vozila Despot pojavila pred zgradom Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci.

"Negdje pred zoru su me obavijestili kako ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova su uvjerljive i vjerujem im. Nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio, niti ću", izjavio je Dodik.

Povodom informacija da je ugrožena sigurnost člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove obitelji, jučer su razgovarali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Tegeltija je izjavio da su u prijetnje Dodiku "uključene i neke inozemne sigurnosne agencije".

No, tijekom srijede oglasio se i EUFOR. Ured za odnose s javnošću vojnih snaga EU-a poslao je priopćenje u kojem stoji da su medijski navodi o uhićenju srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorada Dodika od strane EUFOR-a zbog korupcije su besmislica i u potpunosti neutemeljena priča.

U međuvremenu se oglasio i Milorad Dodik, inače i član Predsjedništva BiH, izjavivši da neki izvan BiH imaju planove za njegovo micanje ili deportiranje.

"To je trebalo doći u vezi sa sankcijama koje su uveli Britanci i Amerikanci koji ostvaruju svoje planove", rekao je Dodik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 23:40