StoryEditorOCM
Regija‘ja sam bez duše‘

Oglasila se majka masovnog ubojice s Cetinja: ‘Ne znam hoću li preživjeti ovu muku, bolje da ga više nema!‘; Nije otkrila gdje se nalazi njegova obitelj, koju je navodno poslao na ljetovanje

Piše PSD
15. kolovoza 2022. - 16:45

Dva dana poslije masovne pucnjave na crnogorskom Cetinju, Svetlana Borilović, majka Vuka Borilovića​, koji je u krvavom pohodu usmrtio desetero ljudi, progovorila je za Telegraf.

Ispričala je da je Vuk imao prekid filma i da je sve napravio nesvjestan stravičnih posljedica. Nesretna žena u suzama kaže da ništa nije ukazivalo na tragediju.

- Ja sam bez duše i ne znam hoću li preživjeti ovu muku. Kako ovo da me snađe od mog djeteta, da čitav grad i zemlju zavije u crno?! Zašto, sine, stalno se pitam, a odgovor nikada neću dobiti - rekla je Svetlana.

Dodaje da Vuk nije bio problematičan ni poročan, da je bio miran čovjek koji je, izgleda, pukao zbog maltretiranja na poslu.

- Trpio je pritisak četiri, pet godina, a radio je kao šef osiguranja u Nacionalnom parku Lovćen. Priznajem, primijetila sam da je bio nervozniji u posljednje vrijeme, ali nije pravio problem. Bio je primjeran i kao otac obitelji i kao susjed - rekla je.

Svetlana je naglasila da njezin sin nije bio u sukobu ni s jednom od žrtava.

- Naši podstanari Martinovići doselili su se tek prije dva mjeseca, nikad se ni poprijeko nisu pogledali. Lijepo bi se javili kad nas sretnu i to je to. Ni s glavom te obitelji, Milošem, nije imao nikakav sukob, taman posla. Moj sin se nije svađao ni sa svojom ženom niti s bilo kim iz obitelji. Imao je skladan brak i divnu djecu - rekla je njegova majka.

image

Vuk Borilović sa suprugom

Screenshot/Facebook

Ona je u vrijeme tragičnog događaja bila na poslu.

- Doveli su me kući kad je sve bilo gotovo i kad je i on bio mrtav, tek poslije sam saznala što se dogodilo, kuku meni. Bolje što ni njega više nema kad je zvjerstvo napravio. Nitko ne može znati kako je mojoj utrobi s ovom mukom, koja me snašla nesretnu - poručila je Svetlana.

Majka ubojice novinarima nije otkrila gdje se nalaze Vukova supruga i djeca, koji su prije tjedan dana otišli na ljetovanje. Policija je obavijestila javnost da se njegova obitelj ne nalazi na teritoriju Herceg Novog.

- Neću pričati​ o tome. Policija me može ispitati i njima ću reći sve što znam, ali javno ne mogu govoriti ništa više - rekla je Svetlana.

Vuk Borilović, sudeći prema fotografijama s društvenih mreža, prije krvavog pira živio je mirnim obiteljskim životom. Njegova supruga je na Facebooku, i na zajedničkom računu, objavila slike sa suprugom, kao i s djecom. Podijelila je i kadrove s njihova vjenčanja, ali posljednja objava datira još iz 2015. godine.

Inače, prva informacija je glasila da je Vuk nekoliko dana prije zločina poslao obitelj u Herceg Novi, iz čega se izvlačio zaključak da je planirao masakr. Međutim, iz hercegovske policije je jučer priopćeno da supruga i djeca ubojice nisu u tom gradu, piše Telegraf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 10:45