StoryEditorOCM
Regijatragedija

Oca i sina odnijela voda nakon što im je uslijed poplave u Albaniji automobil završio u rijeci, djevojka se uspjela spasiti. Poplavljeno je i Kosovo

Piše HINA
20. studenog 2022. - 22:50

Otac i sin nestali su u nedjelju u Albaniji nakon što je njihov automobil završio u rijeci u vrijeme poplava na sjeveru zemlje, dok hitne službe evakuiraju ugrožene zbog obilnih kiša.

Djevojka, koja je također bila u automobilu, uspjela se spasiti, priopćila je policija.
"Oca i brata djevojke odnijela je voda i policija radi na pronalasku nestalih muškaraca", objavila je albanska policija na svojoj Facebook stranici.

Neke su škole zatvorene u pogođenim područjima, a albanske hitne službe počele su evakuirati ljude u blizini grada Skadra zbog opasnosti od poplava.
Albanija, koja se za proizvodnju električne energije oslanja na hidroelektrane, tijekom 2022. doživjela je najgoru sušu zbog čega je vlada bila prisiljena uvoziti više energije.

Državna elektroprivreda KESH priopćila je da je kiša u posljednja 24 sata napunila rezervoare i iako je proizvodila punim kapacitetom, također je morala ispustiti više vode kako bi dvije brane bile sigurne.
Susjedno Kosovo također je poplavljeno, ali zasad nitko nije smrtno stradao.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 23:48