StoryEditorOCM
Regijatragovi novca

Obiteljska tajna ubijene djevojčice Vanje otkriva pozadinu zločina koji je šokirao Balkan; Kakva je očeva uloga?

Piše vijesti sd
6. prosinca 2023. - 18:19

Aleksandar G., otac ubijene tinejdžerice Vanje, u pritvoru je zbog sumnje da je sudjelovao u otmici svoje kćeri, što je rezultiralo njezinim ubojstvom. Vanjin otac, kako se sumnja, želio je iznuditi novac od njezine majke, a upravo obiteljski odnosi otkrivaju motiv Aleksandrovih monstruoznih poteza.

Makedonski tužitelj Gavril Bubevski izjavio je da ima saznanja kako je majka ubijene Vanje G. nedavno prodala stan, što je bio motiv za otmicu djevojčice.

Kazao je da je otac djevojčice bio u kontaktu s glavnoosumnjičenim koji je sinoć uhićen, kojem je to rekao, kao i kada će djevojčica izaći iz kuće, piše Nova.rs.

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao je kako je riječ o zločinu bez presedana, izoliranom slučaju, koji su počinili monstrumi kriminalci što su željeli steći materijalnu korist, svjesni da je majka nedavno prodala stan.

"Slučaj je uspješno i potpuno riješen, osigurani su dokazi i priznanja", rekao je Spasovski.

image

Ubijena djevojčica Vanja

Mup Sjeverne Makedonije/

On je dodao da rasvjetljavanje tog slučaja nije dovelo do željenog ishoda jer su i djevojka i 74-godišnjak koji je također nestao pronađeni zakopani, jedno u okolici Skoplja, a drugo u okolici Velesa. Aleksandar G. ispitan je u tužiteljstvu i negirao je umiješanost u otmicu kćeri, ali mu je određen pritvor od 48 sati zbog sumnje da bi utjecao na istragu.

No, riječi susjeda ove obitelji iz Skoplja mogu otkriti dublje motive Aleksandra koji je šokirao regiju činjenicom da je osumnjičen za sudjelovanje u otmici vlastite kćeri.

 Kobno očevo nasljedstvo?

Kako su se uvjerili novinari, u Skoplju nitko neće otvoreno govoriti o svojim sumnjama zašto je Vanju zadesila tako strašna sudbina. No, novinar Jutarnjeg lista ispričao je da su Vanjini roditelji rastavljeni, a da je Vanjin djed, mamin otac, imućan čovjek. Sada postoji mogućnost da je otac Aleksandar, revoltiran protiv obitelji svoje bivše supruge, želio od njih izvući novac, znajući koliko su bogati.

image

Vanjina majka Zorica, njezino očevo nasljedstvo moglo bi biti razlog ubojstva

Screenshot Facebook

"Radi se o ocu koji, kao što znamo, nikako nije bio pozitivan lik u njihovim životima. On i Vanjina majka su bili razvedeni, Vanjin djed je bio carinik i imućan čovjek, a Vanjina majka naslijedila je sve. Kažu da je oca zanimao novac. Kako su otimičari znali kada Vanja ide u školu? Uhićeni kažu da im je rekao otac. Pretpostavlja se da nije znao da će Vanja biti sama pa se sumnja da je namjera bila otimanje obje djevojke. Tako da svi ovdje sumnjaju na očeve materijalne motive prema bivšoj ženi. Nije jasno zašto su ubili djevojčicu ako su namjeravali ucijeniti majku. Mora da je nešto pošlo po zlu, i to jako, kada je ubijena 14-godišnja djevojčica", rekao je za Jutarnji makedonski novinar koji se inače bavi crnom kronikom.

Kako sumnja policija, Vanja je oteta iz zgrade u kojoj je živjela oko 7.30 ujutro. Otmičari, predvođeni Palevskim, vezali su je i ugurali u automobil. Tri sata nakon otmice ubijena je. Policija sumnja da je otmičare uhvatila panika jer je njezina majka sve ranije prijavila i raspisala se u medijima. Ubili su Vanju, a Palevski je pobjegao da bi sinoć bio uhićen. Troje uhićenih priznalo je sudjelovanje u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umiješanost.

Vanjina majka Zorica ranije je medijima izjavila kako sumnja da joj je kći oteta, piše Nova.rs.

image

Ljupčo Palevski Palčo, Vanja, Vanjin otac Aleksandar

Društvene Mreže/telegraf.rs///
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:06