StoryEditorOCM
Regijaprešao granicu

Obiteljska drama u Crnoj Gori: Otac s kriminalnim dosjeom oteo malodobnu kćer i pobjegao u Albaniju, uključen i Interpol

Piše vijesti sd
14. kolovoza 2024. - 14:34
 Tracy Shannon Lyn prijavila je danas policiji da je njenu maloljetnu  kćer Zynleea Ryan oteo  otac (ilustracija)Afp

Američka državljanka Tracy Shannon Lyn koja četvrtu godinu ima stalni boravak u Baru prijavila je danas policiji da je njenu maloljetnu  kćer Zynleea Ryan oteo njen otac Thomas Hollenbeck.  

Prema riječima Shannon Lyn, Thomas Hollenbeck je njen bivši izvanbračni suprug. Ona navodi da je on s njihovom šestogodišnjom kćeri ilegalno prešao crnogorsko-albansku granicu.  O otmici djeteta obaviješten je Interpol.

Shannon Lyn je kazala da je jutros od Veleposlanstva SAD u Podgorici obaviještena da je Hollenbeck u Veleposlanstvu SAD u Tirani zatražio da se za Zynleeu napravi putovnicu, piše Primorski portal.

image

Thomas Hollenbeck osuđivan za više kaznenih djela prešao je albansku granicu (ilustracija)

Gent Shkullaku/Afp

- U toku je sudski postupak u Crnoj Gori oko starateljstva nad maloljetnom Zynleea Ryan. Sud još nije donio pravosnažnu presudu. Sud je prošle godine, u rujnu,  dopustio  da Thomas viđa našu kćer dva puta tjedno, utorkom i petkom od 16 do 21 sat. To pravo je počeo koristiti tek u lipnju ove godine. Događalo se da zakasni, ali je navodio da su to objektivni razlozi, gužva u prometu. Do sinoć je uvijek obavještavao telefonom. Međutim, sinoć kada nije doveo dijete, zvala sam ga, ali je telefon bio isključen. Tijekom noći poslije 22 sata sam pošla u Centar sigurnosti Bar i prijavila da dijete nije vraćeno kući. Bila sam vrlo zabrinuta. Strepila sam da je nije oteo. Nažalost to se jutros i potvrdilo, ispričala je Shannon Lyn.

Prema njenim navodima, u Veleposlanstvu SAD u Tirani su potvrdili kolegama u Podgorici da su vidjeli dijete i da fizički izgleda dobro.

Iz Veleposlanstva SAD u Podgorici su, navodi Shannon Lyn, preporučili da sve prijavi policiji, kao i Interpolu.

Na Interpolu je da naloži Veleposlanstvu SAD u Tirani da traži izručenje šestogodišnjeg djeteta majci u Crnu Goru.

Shannon Lyn je u izjavi danoj policiji navela da je Thomas Hollenbeck osuđivan za više kaznenih djela, piše Primorski portal.

image

Američka državljanka već četiri godine živi u Baru (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 17:29