StoryEditorOCM
Regijapravda spora i (ne)dostižna

Obilježena obljetnica progona hrvatske obitelji Barbalić u Zemunu; Tri generacije su živjele u tom stanu dok ga nije dobila dužnosnica SRS-a čiji je član tada bio i Aleksandar Vučić

Piše Hina
2. srpnja 2022. - 07:33
Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić s fotografijom Vojislava Šešelja na majici (lijevo), Vučić ispred stana obitelji BarbalićProfimedia/twitter Slobodan Stupar/

Odvjetnica udruge za ljudska prava Milena Vasić izjavila je u petak, u povodu 25. obljetnice izbacivanja hrvatske obitelji Barbalić iz njihova stana u Zemunu, tada pod vlašću Srpske radikalne stranke, da se očekuje "bar djelomično pozitivan odgovor" Europskog suda za ljudska prava.

Tri generacije obitelji Barbalić živjele su u dvosobnom stanu Zemunu, kada su ga, iskoristivši njihovo odsustvo, pripadnici Srpske radikalne stranke, po nalogu Vojislava Šešelja, zaposjele i opljačkle, ostavivši Barbaliće bez krova nad glavom, tvrdeći da imaju imovinu u Hrvatskoj.

Danica Barbalić, majka Ivana Barbalića, koja je bila nositeljica stanarskog prava, podnijela je zahtev za otkup stana u Zemunu, koji im je 1997. godine oduzet.

O tom zahtjevu nikada nije odlučivano, već je stan dodijel...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 15:35