StoryEditorOCM
Regijasaslušan je

Nikola (39) umro nakon operacije hemoroida, liječniku koji dijeli savjete na internetu prijeti 12 godina zatvora

Piše VIJESTI SD
30. kolovoza 2024. - 19:49

Liječnik Zoran K. iz poliklinike 0011 Medical Team-Beograd‘ osumnjičen je da je zbog nesavjesnog liječenja doveo do smrti pacijenta (39). To se dogodilo u prosincu 2022. godine, nakon što je pacijent podvrgnut laserskoj operaciji hemoroida, no liječnik je izvršio operativno liječenje hemoroidalnih čvorova kod oštećenog u uvjetima opće anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, uslijed čega je nakon zahvata i buđenja iz anestezije Nikola B. (39) imao jake bolove.

Unatoč lošem zdravstvenom stanju, istoga je dana pacijent pušten na kućno liječenje, javlja Blic.

U narednim satima je pacijent dobio visoku temperaturu, stanje mu se pogoršavalo, a i dalje je imao jake bolove. Obitelj se javila liječniku koji je izvršio operaciju, no on nije izvršio hitan pregled kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do takvih tegoba.

Pacijent je zatim primljen u Urgentni centar KCS, gdje je idućeg dana preminuo.

Sumnja se da je Zoran K. u stanju uračunljivosti prilikom pružanja liječničke pomoći nesavjesno postupao. Za to je predviđena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Blic piše da se radi o liječniku koji je inače vrlo aktivan na društvenim mrežama, gdje objavljuje fotografije iz operacijske sale, dijeli savjete i objašnjava metode liječenja.

Saslušanje na sudu je bilo zakazano za početak srpnja, no na zahtjev osumnjičenika je odgođeno za kolovoz.

Tri sata iznosio obranu

Doktor Zoran K.  saslušan je u četvrtak na Višem sudu u Beogradu.

On je tri sata iznosio obranu. Između ostalog, rekao je da mu nije jasno šta se dogodilo, jer je sve napravljeno po pravilima.

Iskaz je dao i otac pokojnog Nikole, a istraga se i dalje nastavlja.

O preminulom Nikoli svi imaju riječi hvale, a nakon njegove tragične smrti prijatelji su pokrenuli peticiju kojom su skupljali novčanu pomoć za obitelj. Kako su pisali u objavama nakon njegove smrti, on se izdvajao dobrotom, energijom i velikodušnošću.

- Od kada mu se rodila djevojčica postala je centar njegovog svijeta i donijela je novi osjećaj sreće u njegov život - pisali su neutješni prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:58