StoryEditor
Regijamlada liječnica

Nakon što je u drami usred trgovačkog centra nepoznatom sugrađaninu spasila život, grad joj se odužio ponudom za posao: ‘Pokazala je izuzetnu požrtvovnost i humanost‘

Piše PSD
14. siječnja 2022. - 21:49

Direktor Doma zdravlja KS Abel Baltić jutros je održao sastanak sa mladom liječnicom Medinom Plaćo, koja je prije dva dana spasila život jednom svojem sugrađaninu kojem je pozlilo prilikom kupovine u trgovačkom centru, javlja Klix.ba. 

Baltić je rekao da je Plaćo svojim postupkom pokazala ne samo iznimnu požrtvovanost i humanost, nego i najviši nivo profesionalnosti i znanja.

- Drago mi je što se doktorica odazvala na moj poziv, kao što se dan ranije odazvala na poziv naše gradonačelnice Benjamine Karić, koja je ispravno zaključila da je doktorica Plaćo svojim činom zadužila sve nas. Doktorici Plaćo sam ponudio da svoje prvo zaposlenje ostvari u JU Dom zdravlja KS, kazao je Baltić.

Dodao je da bi u tom slučaju, u skladu sa zakonskim mogućnostima, bio zaključen ugovor o radu na određeno vrijeme.

- Vjerujem da bi u dogledno vrijeme njen angažman mogao biti trajno riješen, s obzirom na već iskazano znanje i profesionalnost. Doktorica Plaćo je rekla da će razmisliti o našoj ponudi i obavijestiti nas o svojoj odluci uskoro, dodao je Baltić.

Poslao je poruku da za mlade, stručne kadrove ima mjesta u njihovim javnim zdravstvenim ustanovama, neovisno o političkim ili bilo kojim drugim uvjerenjima.

- Stručnost uvijek mora biti na prvom mjestu. Svjestan sam da imamo još mnogo mladih liječnika koji su u vrijeme pandemije pokazali veliku požrtvovanost i stručnost, koji trenutno također nemaju riješen radni status. Uvjeren sam da ćemo uskoro biti u mogućnosti uposliti više mladih stručnjaka liječnika, u suradnji s ministarstvom i ministrom Vranićem. Naš zajednički interes je poboljšanje uvjeta rada u zdravstvenim ustanovama i osiguranje podrške zapošljavanju mladih kadrova s ciljem unapređenja zdravstvenih usluga u kantonu, zaključio je Baltić.

item - id = 1159362
related id = 0 -> 1159004
related id = 1 -> 1158979
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. siječanj 2022 22:23