StoryEditorOCM
Regijasramotno

Nezapamćen vandalizam šokirao sve: tijekom noći razbijeno više od 600 spomenika na Partizanskom groblju, ugledni hrvatski znanstvenik objavio fotografije

Piše Hina
15. lipnja 2022. - 11:25

Tijekom protekle noći posve je razbijeno više od 600 ploča postavljenih za poginule pripadnike Narodno oslobodilačkog pokreta (NOP) na Partizanskom groblju u središtu Mostara, što je oštro osudio tamošnji gradonačelnik Mario Kordić. 

Nepoznati počinitelji su teškim predmetima razbili ploče s imenima poginulih partizanskih boraca u spomen kompleksu koje je inače često meta vandala. Ovaj je incident najteži od svih do sada. 

Policiji je ovaj incident prijavljen jutros, a njezini inspektori se nalaze na licu mjesta, izvijestili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. 

Incident je osudio gradonačelnik Mostara nazivajući ga 'surovim vandalizmom'. 

"Čvrsto osuđujem vandalizam kojem svjedočimo i očekujem od svih institucija kažnjavanje vandala. Mostar ovo nije zaslužio! Gradska uprava će pokrenuti sve aktivnosti kako bi se sanirala nastala šteta", napisao je Kordić na svom Facebook nalogu. 

Spomen kompleks Partizansko groblje izgrađeno je u Mostaru 1965. godine u spomen na 630 poginulih pripadnika Narodno oslobodilačkoga pokreta. Nacionalni je spomenik Bosne i Hercegovine.

Fotografije vandaliziranog groblja objavio je na svom Facebook profilu Dragan Markovina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 11:15