StoryEditorOCM
Regijapropao ‘derbi 2‘

Nevjerojatnim potezom policajac iz Hercegovine upropastio tajnu akciju i ugrozio uključene, uhićen je

Piše Vijesti SD
17. svibnja 2023. - 12:37

U utorak je u operativnoj akciji SIPA-e “Derbi 2” uhićen policajac iz Gruda zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “Odavanje službene tajne” u vezi s kaznenim djelom “Zloupotreba položaja ili ovlasti.”

U pretresima je izuzeta dokumentacija iz Policijske uprave Grude te iz Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

Zbog čega je točno uhićen, Jabuka.tv doznaje u Županijskom tužiteljstvu ŽZH.

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)  provodili su posebnu istražnu radnju – Tajno praćenje i tehničko snimanje osoba, transportnih sredstava i predmeta po naredbi Suda BiH nad osumnjičenikom iz Gruda 5. svibnja 2020.

Osumnjičenik je primijetio da ga automobil prati te pitao policijskog službenika PU Grude da mu provjeri o čijem se vozilu radi.

Policijski službenik je zatim izvršio provjere u bazi registarskih oznaka IDDEEA i utvrdio da se radi o službenom vozilu SIPA-e, nakon čega je tu informaciju rekao osumnjičeniku.

Budući da je ta informacija službena tajna, cijela akcija je propala, te su ugroženi životi i sigurnost službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), izjavio je za portal Jabuka.tv županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH Josip Aničić.

Uhićeni policijski službenik PU Grude prebačen je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 16:56