StoryEditorOCM
RegijaPUŠTEN DOMA

‘Netko nam je sve ovo namjestio.‘ Otac osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje Danke po izlasku iz pritvora šokirao izjavom

Piše vijesti sd
29. svibnja 2024. - 17:52

Otac prvoosumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić (2), Radoslav Dragijević, izašao je danas iz zatvora nakon dva mjeseca, a za Kurir je otkrio kako se osjeća nakon svega i što misli o krivnji i umiješanosti svojih sinova u strašan zločin kraj Bora u Srbiji.

- Jutros sam izašao iz zatvora, što da vam kažem, proveo sam tamo dva mjeseca, bilo mi je teško, izgubio sam sina i ženu, vratio sam se u praznu kuću, nikog da me pozdravi. Ne znam što ću prije, sjedim, gledam u zidove i plačem – kroz suze je počeo Radoslav priču za Kurir.

Kako je rekao, boravak u zatvoru mu je iz dana u dan postajao sve teži, a jednom prilikom stražari su uspjeli spriječiti užasan ishod, s obzirom na to da ga je jedan od zatvorenika napao.

- Jedan me pokušao pretući, srećom su ga spriječili. Ali ostanak tamo je i dalje bio težak, ispitivali su me, išao sam na poligraf, pao sam prvi put na njemu, ali su mi postavljali svakakva glupa pitanja. Od toga jesam li kopao usred noći i premiještao tijelo, gdje je dijete, ali što da kažem kad ništa ne znam. Bolestan sam, što bi se reklo s jednom nogom u grobu, ne mogu ni doma ništa kopati, a kamoli da odem usred noći i nešto kopam - kaže Radoslav, a na pitanje što misli o o krivnji svojih sinova i njihovoj umiješanosti u ovaj strašni zločin, kaže:

- Ne mogu vjerovati, stvarno ne mogu, ali vjerujte više ne mogu vjerovati ni sebi, otkud ja znam što su moji sinovi radili i jesu li u tome sudjelovali? Da budem iskren, mislim da je sve ovo namještaljka, netko nam je sve ovo namjestio, ali sada je gotovo - rekao je Radoslav kroz suze.

Naime, kako je objasnio, prvo što mora učiniti je podići novac od sina, kako bi pokrio sve troškove koje ima, a drugo, kako kaže, mora otići liječniku što prije zbog zdravstvenih problema koje ima.

- Moram podići novac od sina, nemam od čega živjeti. Drugo, moram kod doktora i moram pitati susjede da me voze, a ja ću im morati platiti, neće me nitko voziti besplatno, ne mogu sam - rekao je Radoslav i otkrio da je jednom uspio vidjeti uhićenog sina u Zaječaru jednom prigodom, kao i na ženinom pogrebu. 

– Vidio sam Dejana u Zaječaru, propao je, ništa ne govori, ne znam što mu kroz glavu prolazi, nadam se da sve ovo nije istina, ali tko zna – dodao je stariji Dragijević.

Podsjetimo, Danka Ilić ubijena je 26. ožujka ove godine. Za taj zločin osumnjičeni su Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, obojica radnici JKP "Vodovod" Bor, koji se nalaze u pritvoru. Radoslav Dragijević (73) uhićen je 6. travnja zbog sumnje da je sinu Dejanu pomogao premjestiti tijelo djevojčice koju je, prema vlastitom priznanju, prethodno rukama udavio.

S Radoslavom je uhapšen i njegov drugi sin, Dalibor (40), koji je samo dan kasnije preminuo u prostorijama Policijske uprave Bor. Nedugo nakon Daliborove sahrane, majka braće Dragijević i supruga Radoslava Dragijevića, Svetlana, preminula je. Na njezinom pogrebu došli su u pratnji policije i Dejan i Radoslav, a zadržali su se samo pet minuta i zapalili svijeću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 05:02