StoryEditorOCM
Regijapored škole

Neobična nesreća u Hercegovini: hladnjak uz kiosk srušio se na djevojčice, jedna završila u bolnici

Piše Vijesti SD
27. travnja 2023. - 14:31

Dvije djevojčice ozlijeđene su nakon što je na njih u srijedu pao hladnjak za piće koji se nalazio uz kiosk ispred Druge osnovne škole u Širokom Brijegu.

Djevojčica rođena 2014. godine hospitalizirana je na Kliničkom odjelu za dječju kirurgiju. Zadobila je lakše tjelesne ozljede i trenutno je izvan životne opasnosti, rekli su za portal Jabuka.tv iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv, druga djevojčica, također rođena 2014. godine, zadobila je lakše tjelesne ozljede te je nakon pregleda u Domu zdravlja Široki Brijeg otpuštena na kućno liječenje.

Inače, radi se o učenicama trećeg razreda Druge osnovne škole Široki Brijeg, a s njima je bila i treća kolegica iz razreda koja nije ozlijeđena, neslužbeno se doznaje.

U srijedu u 14:20 sati PU Široki Brijeg je zaprimila prijavu da je u prostorije Hitne pomoći u Širokom Brijegu, u pratnji majke pristupilo malodobno dijete, te zatražilo liječničku pomoć zbog ozljeda koje je zadobilo istog dana oko 14:00 sati u Kvaternikovoj ulici u Širokom Brijegu kada je ispred kioska na dvoje malodobne djece pao hladnjak koji se nalazio ispred kioska.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PU Široki Brijeg koji su izvršili očevidne radnje, a o svemu izvijestili dežurnog Županijskog tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽZH. Policijski službenici PU Široki Brijeg poduzimaju sve daljnje mjere i radnje u cilju utvrđivanja načina nastanka ozljeda gore navedenih, te će po kompletiranju predmeta uputiti odgovarajuće izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, izjavila je za portal Jabuka.tv glasnogovornica Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Martina Medić.

Naložio sam da se izvrši očevid, saslušaju svjedoci i prikupe drugi materijalni dokazi u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ozljeđivanja djevojčica, izjavio je za portal Jabuka.tv županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Josip Aničić.

Kiosk se već neko vrijeme nalazi u školskom dvorištu na zapadnoj strani dok se prethodnih godina nalazio s južne strane. Zbog izgradnje kružnog toka i rekonstrukcije raskrižja, kiosk je morao biti izmješten, ali ne i uklonjen zbog toga što tvrtka čiji je kiosk ima važeći ugovor s Gradom Širokim Brijegom o najmu lokacije, neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv, kao i da se škola žalila na to, no kiosk je ipak ostao na ovom mjestu.

Hladnjak se nalazio na nogostupu te je očito da nije bio dovoljno osiguran jer ga je nalet vjetra oborio i nažalost pao je na učenice. Hoće li nakon ove nesreće, u kojoj je srećom izbjegnuta veća tragedija, kiosk biti uklonjen – ostaje za vidjeti.

Hladnjak je jutros i dalje ‘‘ležao” na nogostupu dok je kiosk radio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:44