Regijanije kriv

Nekadašnji časnik HVO-a oslobođen optužbi za ratne zločine u Mostaru: teretilo ga se da je odgovoran za odvođenje civila i zarobljenika iz logora 'Heliodrom' na prinudne radove na prvoj crti bojišnice

Piše Hina

Sud Bosne i Hercegovine u četvrtak je pravomoćno oslobodio Milu Puljića, nekadašnjeg časnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO)  koji je bio optužen za ratne zločine na području Mostara.

U obnovljenom sudskom postupku sudsko je vijeće odbacilo navode iz optužnice po kojoj je Puljić, kao zapovjednik bojne II brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO), odgovoran za ratne zločine počinjene nad bošnjačkim civilima i ratnim zarobljenicima 1993. i 1994.

Njega je optužnica teretila za zločine protiv čovječnosti na području Mostara.

Po zapovjednoj odgovornosti tužiteljstvo ga je teretilo da je odgovoran za odvođenje zatočenika iz logora “Heliodrom” na prinudne radove na prvoj crti bojišnice te za prisilne nestanke i zlostavljanja zatočenika.

Puljić je i u prvostupanjskom postupku, okončanom u svibnju prošle godine, oslobođen krivnje, no nakon žalbe tužiteljstva sud je naložio obnovu postupka koja je rezultirala konačnom oslobađajućom presudom.

#MOSTAR#RATNI ZLOčINI#MILE PULJIć#OSLOBOđEN KRIVNJE