StoryEditorOCM
Regija‘hvala tata‘

Nejra se nije ni rodila kada su joj ubili oca u Srebrenici. Dirljivo je što je njezin suprug sada napravio njemu u čast!

Piše Vijesti SD
11. srpnja 2024. - 16:20

Djevojka iz BiH po imenu Nejra Lilić otkrila je danas na svom Instagramu da je njen suprug uzeo prezime njenog oca Nijaza Lilića koji je ubijen u genocidu u Srebrenici.

Zločinci su ubili Niaza dok je Nejra bila u majčinom trbuhu.  "Naš vjenčani dar sebi, mom ocu i od mog oca nama. Spojili smo naša imena na nekonvencionalan, ali lijep način. To smo učinili u čast očevom prezimenu, koje bi inače prestalo postojati, i kako bismo obilježili početak našeg zajedničkog života, oba nasljeđa se spajaju", napisala je.

Dodala je kako je zahvalna što ima partnera koji nadilazi društvena očekivanja te da ga voli zvati svojim.

"Ovo je jedan od koraka ka ozdravljenju društva koje je uništeno genocidom. Hvala tata, znam da si mi to poslao. Tvoji Nejra i Deymos Lilić-Borgen", zaključila je.

Ona je ranije u razgovoru za Klix.ba rekla da je njen otac imao 22 godine kada je ubijen i da znaju da je umro u uniformi, nenaoružan. Ni danas ne zna njegovu točnu putanju.

“Nekako je moja majka trudna sa mnom završila u Tuzli, pa u Sarajevu. Ne želim uspoređivati ​​svoju bol, ali ona je i dalje prisutna. Ne znam ima li veće boli i koja to mora biti kao prevladati onu gdje čovjek nadživi svog oca, koji je nevino odveden", kazala je.

Nejra Lilić mnoge je ganula i prije nekoliko godina, kada se društvenim mrežama proširila fotografija koja prikazuje kako došla na očev mezar kako bi mu saopćila da je diplomirala. Ponukana zbivanjima u svom životu, Nejra je diplomirala Međunarodne odnose na Univerzitetu Burch u Sarajevu, a osim što na društvenim mrežama redovito dijeli sadržaje koji upućuju na brutalne zločine koji su se dogodili u Srebrenici, na Sveučilištu u blizini Stuttgarta je nastavila studirati na odsjeku za Mir i konflikt.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 18:04