StoryEditor

Nakon Tihićeva reizbora Branković najavio ostavku na dužnost premijera

Piše PSD.
27. svibnja 2009. - 00:55
Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković najavio je u utorak na kongresu Stranke demokratske akcije (SDA), koje je član, da će podnijeti ostavku na premijersku dužnost.

Pošto je službeno potvrđeno da je Sulejman Tihić dobio uvjerljivu potporu većine izaslanika na kongresu SDA za novi mandat Predsjednika stranke, Branković je novinarima kazao da će pisanu ostavku podnijeti vjerojatno već u srijedu.

Tihić je Brankovićevu ostavku tražio neprekidno u proteklih mjesec dana pošto je Županijski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu koju je protiv federalnog premijera podiglo županijsko odvjetništvo zbog sumnjive kupnje stana za osobne potrebe novcem iz federalnog proračuna.

S Brankovićem je optužen i njegov preteča na dužnosti Predsjednika federalne vlade Edhem Bičakčić.

Nedžad Branković smatra se bliskim političkim saveznikom Bakira Izetbegovića, kojega je Tihić porazio u utrci za Predsjednika SDA.

Tihić je tajnim glasovanjem dobio potporu 425 izaslanika, Izetbegović 301, a treći kandidat Adnan Terzić 19. Odmah nakon proglašenja pobjednika u unutarstranačkim izborima Tihić je najavio kadrovske promjene u SDA.

(h)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 01:48