StoryEditorOCM
RegijaOPET SE ISPRIČAO

Nakon što je ‘popljuvao‘ malvaziju Aleksandar Vučić nazdravio s istarskim vinom: ‘Još ću dugo okajavati grijehe zbog one izjave!‘

18. ožujka 2021. - 10:54

Znam da sam dosadan svima, ali moj prijatelj Tomaž Kavčić donio je specijalni kolač koji osobno mijesi i, razumije se, koparsku (istarsku) malvaziju. Shvatio sam da ću još dugo morati okajavati grijehe zbog jedne izjave, ali stvarno se hoću zahvaliti koparskim vinarima koji su se radom, ljubaznošću i posvećenošću izborili da dobiju najmanje deset mojih izvinjenja. Čestitam im i želim mnogo uspjeha u budućnosti!

P.S. Tomaž i ja popit ćemo malvaziju, a znam da će me natjerati da probam i njegov džin koji je vrhunski. Kolač će morati pričekati do sutra - napisao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Vučić je u jednom televizijskom razgovoru rekao da je malvazija “odvratno vino i nitko ga ne može piti”. U intervjuu je usput spomenuo kako bi na taj način ilustrirao tvrdnju kako Srbi ne cijene dovoljno ono što sami imaju pa tako bezrazložno zbog sentimenata piju loša vina kakvim je okvalificirao čuveno istarsko vino.

Ubrzo se odlučio ispričati video porukom koju je objavio na Instagramu.

Napravio sam mnogo grešaka i pravim ih svakog dana. Valjda je to razlika između normalnih ljudi i onih koji se prave da su bezgrešni. A veliku grešku napravio sam neki dan u jednom političkom intervjuu zbog koje mi je iskreno žao i zbog koje se kajem. Ne zato što nisam rekao ono što mislim. Ja stvarno nisam veliki ljubitelj malvazije.

Ali sam netko tko nema pravo vrijeđati trud i rad vinograda i vinara koji se bore za svoj proizvod i koji marljivo rade da ga prodaju na tržištu. Molim sve vinare u Istri da mi oproste, jer to što ja nešto ne volim ne znači da nije dobro. Molim da mi oproste i da im unaprijed kažem hvala što mi opraštaju, a ja ću voditi računa da takve greške više ne pravim - poručio je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 06:01