StoryEditorOCM
Regijatešku luksuz

Najveća hotelijerska grupa stiže u Bosnu i Hercegovinu: planovi koje imaju su impresivni, evo detalja

Piše Vijesti SD
15. svibnja 2023. - 20:50

Interšped d.o.o. Sarajevo je danas zaključio franšizni ugovor sa jednim od najvećih svjetskih lanaca hotela Hilton, a koji najavljuje otvaranje dva hotela u Bosni i Hercegovini: Hotel Neretva Mostar, Tapestry Collection by Hilton u Mostaru i Hampton by Hilton Sarajevo City Centre, koji će biti otvoreni najkasnije do 2026. godine, piše Klix

Ovo je prva Hiltonova franšiza u Bosni i Hercegovini koja predstavlja značajan poticaj turističkoj industriji te zemlje.

"Oduševljeni smo partnerstvom sa Interšped d.o.o. Sarajevo koji otvaraju prve hotele u Bosni i Hercegovini pod našim brendovima Tapestry Collection by Hilton i Hampton by Hilton", izjavio je nakon potpisivanja franšiznog ugovora upriličenog u Waldorf Astoria Berlin hotelu, Simon Vincent, izvršni potpredsjednik i predsjednik EMEA regije Hilton i dodao:

"Od svojih zadivljujućih pejzaža do užurbanih gradova, Bosna i Hercegovina nudi raznolik spoj historije, kulture i prirode, što je čini izuzetno atraktivnom turističkom destinacijom. Ulazak na tržište Bosne i Hercegovine je značajna prekretnica i naglašava našu kontinuiranu ekspanziju na nove i zanimljive destinacije."

"Ponosni smo jer smo prepoznati, od strane jednog od najvećih svjetskih lanaca hotela, kao partneri za izgradnju i opremanje dva jedinstvena hotela u Mostaru i Sarajevu. Oba hotela će predstavljati privlačne adrese za sve putnike kojima su kvaliteta usluge i udobnost imperativ. Hoteli pod brendom Hilton će značajno unaprijediti turističku ponudu BiH naglašavajući najviše standarde gostoprimstva", izjavila je Enisa Tukić, direktorica Interšped d.o.o. Sarajevo.

Hotel Neretva Mostar, historijski dragulj Mostara, će imati šarmantan i poseban stil Tapestry Collection by Hilton, sa smještajnim kapacitetom od 80 soba, restoran i spektakularnu terasu, kao i lounge i lobby bar. Prostor za sastanke će se sastojati od tri pojedinačne sale, dok će hotel također imati zatvoreni bazen sa spa i fitness centrom.

Hotel će zadržati svoj izgled kao nacionalni spomenik, a njegova autentičnost i fasada ostati će netaknuti sa očuvanom historijskom i arhitektonskom vrijednošću. Dinamičnost i unikatnost kao odlike Tapestry Collection by Hilton potiču goste da istraže lokalno područje, stvarajući autentične veze s destinacijama, nudeći vrhunsko i udobno hotelsko iskustvo.

Hampton by Hilton Sarajevo City Centre u ulici Maršala Tita, sa smještajnim kapacitetom od 98 soba, će imati elegantan i moderan dizajn uz očaravajući pogled na grad. Sa prepoznatljivim interijerom i jedinstvenom pozicijom, hotel će pružiti nezaboravan boravak gostima koji žele istražiti znamenitosti, kulturnu baštinu i već prepoznati duh Sarajeva. Uz visokokvalitetnu uslugu, gostima će na raspolaganju biti i moderne, prostrane sobe te fitness centar, zaključuje Klix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 23:17