StoryEditorOCM
Regijalažni prijatelj

Nagovorio Iliju (19) da ubije baku, tajno snimio dogovor pa ga ucjenjivao: ‘Iskoristio je moju dobrotu‘

Piše vijesti sd
24. travnja 2024. - 15:02
Dragiša i Ilija uhićeni su zbog sumnje da su se udružili radi počinjenja teškog ubojstva (ilustracija)/Shutterstock

Dragiša S. osuđen je na tri godine i mjesec dana zatvora jer je nagovarao Nišliju Iliju S. (19) da ubije svoju baku, snimajući dogovor o zločinu, a zatim ga tom snimkom ucjenjivao.

- Presuda je donesena na temelju sporazuma o priznanju krivnje koji je okrivljeni zaključio s Osnovnim javnim tužiteljstvom u Nišu, a potvrdio ga je Osnovni sud. Zbog kaznenog djela ucjene u pokušaju osuđen je na tri godine i mjesec dana zatvora - priopćio je Vladimir Stanojević, glasnogovornik niškog OJT-a, piše Blic.

Ključ za utvrđivanje onoga što se dogodilo bila je upravo snimka koju je tajno snimio D.S. misleći da će time držati Iliju u šaci zbog planiranja teškog zločina. Tijekom razgovora D.S. je govorio Iliji da nije u redu što mu je baka uzela dio kuće i da je zbog toga ima pravo ubiti, a razgovor je krenuo u tom smjeru da se mladića optuži kako je planirao ubojstvo. No, u jednom dijelu videa jasno se čuje kako mladić govori: "Ne bismo to trebali raditi, to nije kršćanski".

‘Takve stvari se ne rade. Moja priroda nije takva‘

Dragiša S. i Ilija S. uhićeni su 2. veljače zbog sumnje da su počinili kazneno djelo organiziranja, planiranja i dogovaranja teškog ubojstva, a Dragiša S. dodatno je optužen i za iznudu.

Sumnjalo se da je Ilija angažirao Dragišu S. da ubije očevu tetku iz Beograda nakon što je u studenom prošle godine tražila dio kuće koju je mladić naslijedio nakon očeve smrti. Dragiša S. počeo je tražiti od Ilije 1000 eura unaprijed i automobil vrijedan 1500 eura kako ga ne bi prijavio da je naručio ubojstvo svoje bake iz Beograda, zbog čega ga je Stojanović prijavio policiji za pokušaj iznude.

No, kad je Dragiša S. priveden, policiji je dao snimku razgovora s Ilijom koju je tajno napravio, pa su obojica uhićeni zbog sumnje da su se udružili radi počinjenja teškog ubojstva, a Dragiša S. dodatno je osumnjičen za iznuđivanje. No, nakon pažljivog preslušavanja snimke, tužiteljstvo je utvrdilo da Ilija nije kriv pa je pušten.

- Volim tu ženu, pazila me i kad sam bio mali, ona je dio moje obitelji. Takve stvari se ne rade. Moja priroda nije takva. Iskoristio je moju dobrotu i naivnost da me uvuče u sve ovo. Znao sam što je istina, da nisam kriv, da sam nevin, što sam rekao i kada sam išao u tužiteljstvo. Žao mi je što sam mu se uopće obratio, radio je kod oca u pekari, odatle smo se znali. Mislio sam da mi je prijatelj, ali nije rekao je Ilija, piše Blic.

image

Dragiša S. počeo je tražiti od Ilije 1000 eura unaprijed i automobil vrijedan 1500 eura kako ga ne bi prijavio da je naručio ubojstvo svoje bake iz Beograda (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 01:02