StoryEditorOCM
Regijastudentski izbori

Na studente okupljene ispred rektorata u Novom Sadu bačena je eksplozivna naprava, ima ozlijeđenih

Piše vijesti sd
23. rujna 2024. - 10:36
Oko 5.30 sati na studente iz grupe STAV je bačena neka vrsta eksplozivne naprave, čija je eksplozija odjeknula širom centra Novog Sada (ilustracija)/Shutterstock

Studenti iz neformalne grupe STAV napadnuti su rano jutros ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu, javlja dopisnica Nova.rs koja se nalazi na licu mjesta. Dvoje studenata je ozlijeđeno.

Njih su napali ljudi koji navodno osiguravaju rektorat.  Oko 5.30 sati na njih je bačena neka vrsta eksplozivne naprave, čija je eksplozija odjeknula širom centra Novog Sada, javlja 021.rs, prenosi N1.

Ispred rektorata došla je marica, tri policijska auta, ali i Hitna pomoć. Studentima Mili Pajić i Srđanu Đuriću ukazana je hitna pomoć na licu mjesta, a potom su prevezeni u Urgentni centar.

Inače, za danas su najavljeni izbori za studentski parlament. Članovi gripe STAV od jutros su ispred zgrade Rektorata.

Ova grupa ljetos je blokirala Rektorat kako bi spriječila održavanje izbora, jer smatraju da se izbori mogu organizirati jedino u fakultetskoj zgradi. Tijekom dvotjednog prosvjeda studenti su na zgradu Rektorata stavili transparente kojima su kritizirali rektora Dejana Madića, a moto blokade je glasio "Jedna lista nije izbor".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 10:37