StoryEditor
Regijaizgred u crnoj gori

Crnogorska policija uhvatila pa pustila aktere postavljanja srpske zastave na ogradu hrvatskog veleposlanstva u Podgorici: treći vinovnik još u bijegu

12. studenog 2020. - 10:46

NOVIJE:

Crnogorska policija priopćila je u četvrtak da je pronašla i saslušala dvije osobe osumnjičene za postavljanje zastave Srbije na ogradu veleposlanstva Republike Hrvatske u Podgorici, a za trećom, koja je sve to snimala, još se traga.

“Sinoć oko 22 sata, tri osobe pokušale su na objektu veleposlanstva Hrvatske raširiti trobojnicu. Policija je pronašla Mitra Raičevića (24) i Slavka Konatara (26), a treća osoba koja je bila s njima u društvu pobjegla je prije dolaska policije i u tijeku je njegova identifikacija”, priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Njih dvojica su, nakon što su saslušani u policiji, pušteni na slobodu po nalogu tužitelja. Kako je priopćeno, u tijeku su policijsko-tužiteljske radnje u istražnom postupku.

Za sada nema političkih reakcija na ovaj izgred.

RANIJE

Nepoznate osobe u srijedu kasno navečer razvile su zastavu Srbije na ogradi veleposlanstva Republike Hrvatske u Podgorici, prenijeli su crnogorski mediji u četvrtak.

Podgorički Portal Analitika prenosi da je takozvana „trobojka“ na kojoj piše „Tološi“, kako se zove dio Podgorice u kojem se nalazi veleposlanstvo Hrvatske, postavljena poslije 22 sata kada je na snazi policijski sat u glavnom gradu Crne Gore.

Na fotografiji koju je objavio taj portal vidi se kako dvije osobe učvršćuju zastavu na ogradu veleposlanstva, a treća taj čin fotografira.

Trobojnica je u Crnoj Gori i simbol prosvjednih šetnji koje je nakon večernjih molitvi organizirala Srpska pravoslavna crkva tijekom cijele godine protiveći se zakonu o slobodi vjeroispovijesti za koji je tvrdila da je „paravan za oduzimanje crkvene imovine u Crnoj Gori“.

Na energiji tih prosvjeda kreirana je prosrpska koalicija „Za budućnost Crne Gore“, koju je predvodio sadašnji mandatar Zdravko Krivokapić i ona je s druge dvije oporbene koalicije „Mir je naša nacija“ – Alekse Bečića i „Crno na bijelo“ – Dritana Abazovića nakon 30 godina smijenila Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića s vlasti.

Odmah nakon izbora 30. kolovoza dogodili su se međunacionalni incidenti u Pljevljima, gdje su nekoliko dana ispisivani uvredljivi grafiti na kućama i objektima u tom gradu u kojima žive i rade Bošnjaci.  
 

item - id = 1057178
related id = 0 -> 1135702
related id = 1 -> 1136362
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 09:16