StoryEditorOCM
RegijaSNJEŽNO NEVRIJEME

Na jugu Srbije proglašeno izvanredno stanje: cijelu noć spašavali ljude koji su ostali zameteni u snijegu

Piše Snježana Pavić/JL
26. studenog 2023. - 18:49

Zbog snježnog nevremena na području Vranja na jugu Srbije proglašeno je izvanredno stanje, više mjesta je bez struje, a spasilačke ekipe morale su evakuirati putnike iz autobusa zametenog u snijegu, piše Jutarnji.hr. Tanjug je javio da je dramatična akcija evakuacije putnika iz autobusa trajala cijelu noć. Vatrogasci su izvukli 24 osobe, objavio je MUP. Vranjske novine prenose da je snijeg blokirao autobus s radnicima Rudnika "Grot". Jednoj osobi pružena je hitna medicinska pomoć.

Evakuirani su putnici iz autobusa na relaciji Vranje-Kriva Feja, kod mjesta Sokolovac. Radio televizija Srbije javlja da su u ivanjičkom kraju iz snijega spašene dvije osobe.

Mokar snijeg je uz udare vjetra obarao električne stupove, a najveći problemi su u području Ivanjice i Svrljiga. Spasilačke ekipe također su iz automobila u mjestu Dobri Do evakuirale dvije osobe te jednog muškarca kod sela Jasenova, na putu između Ivanjice i Nove Varoši. Evakuiran je i jedan stanovnik mjesta Kovilje, javlja Nova.rs.

Elektrodistribucija Srbije objavila je da sve dežurne ekipe rade cijeloga vikenda na uspostavljanju stabilnog napajanja električnom energijom u planinskim dijelovima Srbije, koje je pogodila mećava. U subotu je mokar snijeg padao u zapadnoj Srbiji, da bi tijekom noći prešao na jugoistok zemlje, rušeći elektrodistribucijske stupove.

Izvanredno stanje proglašeno je u općini Vranjska Banja, zbog neprohodnih puteva odsječena su čitava sela. Izvanredno stanje proglašeno je i na teritoriju općine Sjenica, prenose srpski mediji.

Zbog velikih snježnih padalina tijekom subote i u noći na nedjelju proglašeno je izvanredno stanje u ruralnom dijelu općine Vranje, kako bi se olakšala evakuacija stanovnika i probijanje prolaza kroz snježne nanose, piše Jutarnji.hr. U kratkom roku napadalo je oko 50 centimetara snijega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:56