StoryEditorOCM
RegijaPREBIZARNO

Muškarac na bolovanju zbog - održavanja trudnoće?! A što su tek uradili članovi obitelji dvoje mladenaca...

Piše VIJESTI SD
8. ožujka 2024. - 14:02

Prošle godine je, nakon izvanredne kontrole privremene spriječenosti za rad, više od polovine radnika u Republici Srpskoj bilo vraćeno na posao s bolovanja. To nama i en bi bilo bitno da se među tim bolovanjima nije našlo i jedno s doista bizarnim "objašnjenjem" - javlja BL portal.

Naime, jedan Kneževljan bolovanje opravdava doznakom da je - trudan.

Direktor i vlasnik “Dermala” Radenko Bubić, za “Glas Srpske” ističe da je u njegovoj firmi prošle godine mjesečno na bolovanju bilo između 180 i 200 radnika.

"Malo ljudi ide na bolovanje jer su bolesni. Ima radnika koji ne dolaze na posao po četiri godine, a istovremeno odlaze raditi u inozemstvo. Imamo ta saznanja, ali nemamo službeni dokaz jer ne možemo od graničara tražiti podatak je li netko prešao granicu.  Imamo slučaj u Kneževu, gdje je čovjek na bolovanju jer - kako piše na doznaci - čuva trudnoću. Kažu - doktor je pogriješio.Ne može pogriješiti. Da ne govorim o slučajevima kad ne dođu na posao jer su noć prije popili previše u jednom lokalu”, rekao je Bubić.

Prema njegovim riječima, bilo je i slučajeva da su svi članovi obiju obitelji koje rade u ovoj tvrtki odlazili na bolovanje zbog vjenčanja.

Postotak od osam posto ukupnog broja radnika na bolovanju u odnosu na broj zaposlenih može se tolerirati, a deset posto je već alarmantno. No, sada je čak 15 posto naših zaposlenika na bolovanju - rekao je Bubić, koji ističe da većina poslodavaca ne traži dokazivanje lažnih bolovanja zbog komplicirane procedure i nepovjerenja u sustav kontrole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:07