StoryEditor
RegijaOPREMA ŽANDARMERIJE

MUP Republike Srpske namjerava nabaviti tisuću automatskih pušaka i dva drona nazvana ‘Gavran-ubojica‘

Piše PSD
22. listopada 2021. - 15:20

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske namjerava početkom sljedeće godine nabaviti 1044 automatske puške i dva drona "Gavran-ubojica", javlja Istraga.ba.

Navodi se to u "povjerljivom" dokumentu MUP-a RS koji se odnosi na plan javnih nabava za 2022. godinu.

- Planirana je nabava 600 automatskih pušaka za posebne policijske snage i 444 duge cijevi za pripadnike Žandarmerije - ispričao je sugovornik spomenutom portalu.

Isti izvori navode da je MUP RS-a na nedavno održanom Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" u Beogradu rezervirao i dva drona "Gavran-ubojica", koji se proizvode u Srbiji.

"Novi proizvod kompanije „Jugoimport“, dron „Gavran”, predstavlja izviđačko-udarnu platformu namijenjenu za izviđanje u realnom vremenu i udare na široki spektar ciljeva iza fronta u dubini neprijateljske pozadine. „Gavran” osigurava promatranje u realnom vremenu, akviziciju ciljeva, prepoznavanje ciljeva po principu svoj–tuđi i djelovanje na uočene ciljeve. Ovaj dron-ubojica radi s nekoliko dronova kojima se upravlja s istog komandnog mjesta preko zaštićenog radio-linka. Uništava sve vrste ciljeva na zemlji – tenkove i oklopna vozila, krupna PVO sredstava, radare, artiljeriju i raketna artiljerijska sredstva, pješadiju na otvorenom i u zaklonima i druge mobilne i stacionarne ciljeve na zemlji, borbene čamce i dronove", objavila je Radio televizija Srbije u svom izvještaju s Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme, prenosi Istraga.

item - id = 1137146
related id = 0 -> 1145437
related id = 1 -> 1145314
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2021 12:42