StoryEditorOCM
Regija‘izvestilac za ndh‘

Montirane fotografije Picule s ustaškom kapom preplavile Srbiju, evo tko stoji iza njih: ‘To je odgovor na provokaciju‘

Piše Marko Špoljar/JL
24. listopada 2024. - 12:13

Montirane fotografije Tonina Picule s ustaškom kapom na glavi i natpisom "Izvestilac za NDH" osvanule su na rasvjetnim stupovima i drugim javnim površinama u nekoliko gradova u središnjoj Srbiji, piše Jutarnji list.

Reakcija je to na vijest da je SDP-ov europarlamentarac izabran za stalnog izvjestitelja Europskog parlamenta za Srbiju.

Autorstvo nad ne osobito inventivnim plakatima s ponosom je preuzela ultradesničarska organizacija "Konzervativni pokret Naši".

- Obavještavamo javnost da je širom Aranđelovca, Mladenovca, Lazarevca i Topole postavljen naš najnoviji plakat pod nazivom "Izvestilac za NDH - Tonino Picula", kojim jasno izražavamo svoj stav povodom izbora Tonina Picule, osvjedočenog srbomrsca i hrvatskog zastupnika, za izvjestitelja Europskog parlamenta za Srbiju.

image

Picula s ustaškom kapom

Konzervativni pokret Naši

Plakat, simbolično nazvan po ugledu na zloglasnu NDH, ukazuje na kontinuitet antisrpske politike koju Picula provodi kroz svoje djelovanje u Europskom parlamentu. Smatramo da osoba koja se svojim stavovima i djelima dokazala kao neprijatelj Srbije ne može i ne smije imati povjerenje da predstavlja ili izvještava o Srbiji u međunarodnim institucijama. Tonino Picula nije prijatelj Srbije, već političar koji zastupa interese onih koji su radili na uništenju našeg naroda tijekom povijesti, a sada na njegovoj političkoj i ekonomskoj destabilizaciji.

Naša akcija postavljanja plakata predstavlja jasan odgovor na ovu provokaciju iz Bruxellesa, kojom se ugrožavaju suverenitet i interesi Srbije. Konzervativni pokret Naši poručuje da Srbija neće prihvatiti diktate Europske unije, niti će trpjeti sramotne provokacije. Naš put vodi k suradnji s pravim prijateljima: Rusijom, Kinom i zemljama BRIKS-a, koji nas poštuju i ne ucjenjuju - poručuju iz Konzervativnog pokreta Naši.

image

Picula s ustaškom kapom

Konzervativni pokret Naši

Podsjetimo, vijest o Piculinom imenovanju na nož je dočekao i službeni Beograd.

- Da priznamo lažnu državu Kosovo ili uvedemo sankcije Rusiji, sutra bismo postali članica EU... Dobro smo razumjeli poruku Europskog parlamenta. Nije problem u tome što je Picula Hrvat, već u njegovim stavovima - poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Beogradski tabloid "Informer" jučer je objavio tekst pod naslovom "Srbomrzac ponosno pozira s puškom u ruci devedesetih" s Piculinim fotografijama iz Domovinskog rata.

OVDJE možete pročitati razgovor s Toninom Piculom u kojemu je za Jutarnji list komentirao i prve reakcije srpskog državnog vrha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 12:28