StoryEditor
RegijaIZ SUJEDSTVA

Mogu u Hrvatsku, ali ne i u ostatak EU: u BiH uoči otvaranja granica zabilježena nova 152 slučaja zaraze koronavirusom

1. srpnja 2020. - 13:02
Denis Jerković/Ilustracija/HANZA MEDIA

Nova 152 sučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u srijedu u Bosni i Hercegovini, priopćili su iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo. U protekla 24 sata testirani su uzroci krvi 1209 osoba a zaraza je potvrđena kod 110 osoba s područja Federacije BiH te kod 42 s prebivalištem u Republici Srpskoj.

Samo na sarajevskom području identificirano je 35 novozaraženih dok ih je u Banjoj Luci bilo 11.

Prema podacima koje prikuplja Ministarstvo civilnih poslova BiH od pojave bolesti covid-19 do danas u toj je zemlji zabilježeno 4606 slučajeva zaraze a uslijed zdravstvenih komplikacija povezanih sa zarazom umrlo je 188 osoba.

Zbog stalnog rasta broja zaraženih u proteklih mjesec dana BiH nije na popisu država čijim je građanima od 1. srpnja dopušten ulazak u Europsku uniju.

Vijeće ministara BiH odlučilo je kako će zbog toga poduzeti recipročne mjere odnosno kako neće dopustiti ulazak državljana EU u tu zemlju sve dok na snazi budu postojeća ograničenja.

Osobe s putovnicama BiH od srijede jedino mogu ući u Hrvatsku ukoliko za to ispunjavaju propisane uvjete poput posjedovanja potvrde o turističkom smještaju ili iz poslovnih odnosno obiteljskih razloga. Hrvatski državljani u BiH mogu ulaziti bez ograničenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 05:53