StoryEditor
Regijatragedija u bosni

Novi detalji šokantne smrti 18-godišnjaka iz Tešnja: dvojica prijatelja pobjegla iz kuće kad mu je pozlilo, zadnji poziv nesretni je mladić uputio ocu...

Piše PSD
11. svibnja 2022. - 16:14

Dnevni avaz došao je do novih detalja o smrti mladića koji je preminuo tijekom proslave svog 18. rođendana.

Almedin Dugalić ​slavio je rođendan kod kuće u Tešnju u Bosni i Hercegovini, a proslavi su prisustvovala i četvorica njegovih prijatelja. U jednom trenutku Almedinu je pozlilo te je, unatoč naporima liječnika da ga reanimiraju, preminuo.

- On je bio kod kuće. S njim su bili njegovi prijatelji. Svi su ispitani u policiji. Bila su četvorica prijatelja, on je bio peti. Neka sada policija radi svoj posao. Ali istina je da mu je jako brzo pozlilo, on je zvao svog oca: 'Babo, babo, nije mi dobro'. Njegovo tijelo je vrlo brzo poprimilo crnu boju. Odvezla su ga kola hitne pomoći, nažalost nije mu bilo spasa. Sve je trajalo sat vremena - rekao je izvor za portal 'Avaz'.

Šokantna smrt 18-godišnjega mladića iz Tešnja: ‘prijatelji‘ su mu na rođendanu stavili drogu u piće da vide kako će reagirati. Dvojica su navodno sinovi policajaca

Isti medij tvrdi da su među Almedinovim prijateljima bila dvojica mladića koji su sinovi policajaca.

- Oni su svi privedeni i na ispitivanju. Dvojica su pobjegla iz kuće kad je Almedinu pozlilo. Policija ih je pronašla... Tko zna što mu se dogodilo, vidjet ćemo što će nam policija reći, odnosno čekamo nalaz obdukcije. On nikad ranije nije imao nikakvih zdravstvenih problema - rekao je sugovornik za navedeni portal. 

Pojedini izvori za medije izrazili su sumnju da se slučaj "zataškava", i to baš zbog toga što su umiješani sinovi policajaca, a rođakinja preminulog tvrdi da su mu ubacili drogu u piće: "Navodno su mu prijatelji u piće stavljali neke supstance. Međutim, vjerojatno su pretjerali, zbog čega mu je pozlilo. Uvijek je bio povučen pa su valjda htjeli vidjeti kako će na to reagirati", rekla je ona, prenosi Mondo.

U međuvremenu su u srijedu stigli i nalazi obdukcije, kojom je ustanovljeno da je uzrok smrti otkazivanje srca, potvrdio je za Dnevni avaz Elmedin Fišek, glasnogovornik MUP-a Zeničko-dobojskog kantona​.

- Jedna osoba je ispitana u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila kazneno djelo 'posjedovanje, odnosno, omogućavanje uživanja opojne droge', a vjerojatno će biti proširena i na više osoba. Obavljena je obdukcija. Utvrđeno je da je smrt nastupila uslijed otkazivanja srca. Uzeti su dokazi radi potrebnih vještačenja koja će se izvršiti u narednom periodu i koji će, kad se sublimiraju izjave i materijalni dokazi, na kraju biti prezentirani kroz jedan izvještaj koji će biti proslijeđen Tužiteljstvu - rekao je Fišek.

Je li uzrok smrti konzumiranje opojnih droga saznat će se nakon analiza vještaka medicinske struke, a, kako kaže glasnogovornik, trenutno postoje indicije koje se ispituju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2022 06:42