StoryEditor
RegijaSTOTINE TISUĆA

Mladi idu trbuhom za kruhom, odlaze i oni koji u svojoj domovini imaju posao. Nastavnik flaute spakirao kovčeg i poručio: ‘Četrdeset godina života u BiH stane ovdje‘

Piše PSD
3. siječnja 2022. - 15:00

Stotine tisuća mladih iz BiH odlazi trbuhom za kruhom. Do prije nekoliko godina odlazili su samo oni koji nikako nisu mogli do zaposlenja u svojoj struci. Ali sada odlaze i mladi ljudi koji imaju posao u BiH. 

Primjer za to je i Vedran Azabagić, profesor u Osnovnoj glazbenoj školi Tuzla, čiju priču prenosi Dnevni avaz.

Ovu Novu godinu dočekao je u Njemačkoj sa svojom obitelji, pridruživši se tisućama onih koji su napustili ovu zemlju.

Na svom Twitter profilu je u još u studenom objavio da nakon skoro dvadeset  godina rada kao nastavnik flaute u OMS Tuzla službeno prestaje s radom.

- Hvala mojim učenicima, a i roditeljima koji su učinili to da se nikad nisam prestao truditi biti bolji čovjek pa samim tim i nastavnik. Djeca su vojska najjača - objavio je Vedran u studenom prošle godine. 

Jedna od njegovih objava je i kovčeg koji prati opis "40 godina života u BiH stane ovdje", što je, piše Dnevni avaz, velika simbolika i žalosna činjenica. 

Vedran i njegova supruga imaju dvoje djece. Nisu više imali strpljenja i snage da on svake godine potpisuje iznova ugovore za posao, dok ona kao profesorica Tjelesnog i zdravstvenog odgoja bezuspješno traga za zaposlenjem, spakirali su kofere i napustili BiH. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2022 14:43