StoryEditorOCM
Regija‘stop manipulaciji‘

Mišetić: Komšić namjerno izbjegava činjenicu da je Hrvatska vojska 1995. oslobodila BiH od agresora. Bez tog poziva ta država danas vjerojatno ne bi niti postojala!

Piše psd
7. studenog 2022. - 07:22

Odvjetnik Luka Mišetić, najpoznatiji po tome što je u Haagu branio generala Antu Gotovinu, komentirao je i nastojanja da Hrvatska vojska bude dio EUFOR-ove misije u BiH.

Mišetić je naglasio kako su Hrvati u SAD-u upoznati sa položajem Hrvata u BiH te da će oni nastaviti pomagati koliko budu u mogućnosti kao i da najveće zasluge za zaštitu prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ima vlada u Zagrebu.

Komentirao je i protivljenje člana Predsjedništva BiH Željka Komšića namjeri Vlade Republike Hrvatske da misija EUFOR Althea, uključuje i angažman hrvatskih vojnih snaga u BiH, prenosi klix.ba.

"Gospodin Komšić očito namjerno izbjegava činjenicu da je Hrvatska vojska ustvari oslobodila BiH svojim operacijama u zapadnoj Bosni 1995. godine. Operacija ‘Oluja‘ naravno je oslobodila BIhać, operacija ‘Maestral‘, ‘Južni potez‘, dakle, ne može se ignorirati činjenica da današnja BiH vjerojatno ne bi postojala da nije vlast u Sarajevu pozvala HV u BiH da oslobodi BiH od agresora", naglasio je.

RTV HB prenosi da Mišetić smatra kako se terminom "udruženi zločinački pothvat" pokušava demonizirati hrvatski narod.

"Treba naglasiti da su presude Haaškog tribunala, presude protiv pojedinaca, a ne protiv cijelog naroda. To se koristi i manipulira u političke svrhe. Na žalost, manipulira se tim pojmom, ali naravno ne može postojati kolektivna krivnja jednog naroda. Presuda Haaškog suda nije uvtrdila da je Herceg-Bosna kao takva zločinačka, prema tome ne može se reći da zaštita kolektivnih prava Hrvata u BiH je jednako udruženom zločinačkom pothvatu", zaključio je Mišetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2023 03:54