StoryEditorOCM
Regijaiza brave

Mirnesi iz Busovače tri godine zatvora zbog krađe novca u Stuttgartu: Nijemci otkrili gdje se sve skrivala

Piše vijesti sd
18. srpnja 2023. - 10:41

Mirnesa S. (djevojačko Bešlić) zvana i Miki, inače podrijetlom iz Busovače, osuđena je jučer u Njemačkoj na tri godine zatvora zbog krađe 1,2 milijuna eura iz njemačke tvrtke za transport novca u kojoj je radila.

Miki je 14. listopada prošle godine zakasnila na posao pod izgovorom da je prespavala budilicu. Njezine kolege nisu mogle niti pretpostaviti da je to dio dobro osmišljenog plana koji je ona dogovorila s dva poznanika, piše Dnevni avaz.

Dok su njezine kolege bile na pauzi, Miki je krenula u akciju. Ona je za to vrijeme pažljivo sakupljala svežnje novca od 100 i 200 eura. "Bild" prenosi da ih je Miki uzela više od 80.

Ona je sav novac stavila u kutiju u kojoj se stavljaju dokumenti za arhivu. Zapečatila je kuhinju, a zatim je s njom krenula u podrum. U arhivi je pronašla mjesto koje ne pokrivaju kamere, a zatim je novac prebacila u torbu.

Po izlasku iz tvrtke, torbu je nosila sa sobom i odmah je ušla u automobil Roberta (28), u kojeg je bila zaljubljena i koji joj je obećavao vezu i zajednički život. Njih dvoje su se često viđali, a tijekom tih druženja Robert joj je često davao komplimente. Sada je jasno da je to sve bila laž i da ju je samo htio iskoristiti za krađu.

Skrivali su se u Srbiji. Za boravka u toj zemlji, Miki je uočila da s Robertom i njihovom vezom nešto nije u redu. Kako prenosi "Bild", Robert joj je počeo prijetiti. Kada joj je uz "ciničan osmijeh" predložio da zajedno odu na put, Miki je shvatila da je vrag odnio šalu i da je možda u opasnosti. Tijekom boravka u Crnoj Gori uspjela se sakriti i kontaktirati  odvjetnika u Njemačkoj.

Uspjela je pobjeći od Roberta i odletjeti avionom za Njemačku.

Kada je sletjela na aerodrom u Stuttgartu, Miki je kod sebe imala samo 250 eura u džepu. Po dolasku na aerodrom odmah je uhićena.

Robert je, navodno, uzeo njen novac i trenutno se nalazi u bijegu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:55