StoryEditorOCM
RegijaSevlid Hurtić

Ministar za ljudska prava BiH stigao u Hrvatsku pa poslao poruku Milanoviću: ‘Kupili smo sapun i okupali se...‘

Piše vijesti sd
26. svibnja 2023. - 14:21

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić boravi u Hrvatskoj gdje se sastao s zastupnicom manjine Erminom Lekaj-Prljaskaj koja predstavlja i pripadnike bošnjačke zajednice u Hrvatskoj.

Hurtić je poručio kako su on i njegova delegacija došli čisti, osvrnuvši se na taj način na svojedobnu izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je, govoreći o građanskoj BiH, rekao kako je potrebno prvo koristiti sapun, a onda parfem, prenosi klix.ba.

"Mi smo danas došli u posjet Hrvatskoj, bili smo u Ministarstvu, došli smo i u Sabor, ja se nadam da se predsjednik vaše države Milanović neće naljutiti. Kupili smo parfem, sapun, okupali smo se i došli smo čisti u Republiku Hrvatsku. Naravno, to je njegov stav, naši drugi prijatelji to ne govore", kazao je Hurtić.

Milanović je spornu izjavu dao u prosincu 2020. godine kada je kazao da je svima jasno da u BiH postoje problemi o kojima se ne smije šutjeti, a među njima je i taj da su Hrvati koji tamo žive nezadovoljni svojim statusom te da se takvi problemi moraju riješiti jasnim dogovorom, a ne kozmetičkim zahvatima.

"Jesam li ja nacionalist ili šovinist ako to kažem? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu, što će to meni jako teško reći, mada će mi to reći, već i govore. Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez saglasnosti tri konstitutivna naroda, i to nije nikakav srednji vijek i bez toga nema građanske države”, kazao je Milanović dodajući kako je, po njegovu sudu, građanska država u BiH daleki, daleki san i lijepa stvar, no da bi se do toga došlo, kako se izrazio, najprije je potreban "sapun, a onda parfem", podsjeća klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 20:01