StoryEditorOCM
Regijateorija zavjere

Milorad Dodik ‘otkrio‘ tko stoji iza prosvjeda u Srbiji: ‘Isti su mentori pokušali srušiti i moju vlast!‘

Piše vijesti sd
7. lipnja 2023. - 14:01

Prvi čovjek Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako je "sasvim jasno da se dvije nezapamćene tragedije u Srbiji, u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu, u kojima su žrtve bili mladi ljudi, zlouporabljuju i koriste za eliminiranje vlasti predsjednika Aleksandra Vučića", prenosi N1.

"Prosvjedi u Srbiji jasno govore što je njihov cilj, a to je iskorištavanje tragedija i masovnih ubojstava mladih ljudi, da bi uz pomoć ulice, prosvjedima, Vučić bio sklonjen s vlasti“, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

Dodao je kako je uvjeren da su i u Srbiji, kao što su ranije bili u Republici Srpskoj, isti mentori – pripadnici britanske obavještajne službe.

Prema njegovim riječima, događanja u Srbiji podsjećaju na ono što je RS prošla u bliskoj prošlosti, kada je još nerazašnjena smrt mladića Davida Dragičevića iz Banja Luke "zloupotrebljavana duže razdoblje za obračun sa vlašću u RS“.

"Mi smo prošli nešto slično s grupom ‘Pravda za Davida’, iza koje je stajala oporba u Republici Srpskoj i britanska obavještajna služba. Ta služba je očigledno umiješana i u ove nemile događaje posljednjih dana u Srbiji, proizvodeći dezinformacije i strah i praveći društveni ambijent u kojem prevladava ekstremističko ponašanje protiv aktualne vlasti“, ocijenio je Dodik.

Dodao je da je "uvjeren kako su inspiratori i proizvođači i ovog nereda u Srbiji Britanci, odnosno njihove tajne službe sa svojim suradnicima iz Srbije“, piše N1.

Dodik je istakao da je u pitanju "monstruozno vršljanje stranih službi“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:24