StoryEditorOCM
Regijaratoborni mile

Milorad Dodik na ‘Happy Tv‘ otkrio da nije sretan: ‘Kada meni netko kaže ‘Đe si, Bosanac‘, dođe mi da se potučem‘. Naravno, negirao je ratne zločine i genocid

Piše PSD
28. rujna 2022. - 14:08

Milorad Dodik jedan je od onih političara koji govori jedno te isto, a uvijek iznova uspijeva šokirati. Naprosto zato što njegove izjave često idu ispod granica onoga što se smatra normalnim i moralnim.

U tome znaku prošlo je i njegovo gostovanje u emisiji "Ćirilica" na Happy TV.

"Ja nikada nisam bio Bosanac, kada meni netko kaže ‘Đe si, Bosanac‘, meni dođe da se potučem. Ja sam uvijek bio krajiški Srbin, nikada od toga nisam odustao, jedino što nikada nisam bio bosanski Srbin. Podvalom su pokušali taj srpski identitet razbiti pa su govorili hrvatski, bosanski, crnogorski Srbi, pa kosovski Srbi, pa će ispasti i beogradski Srbi na kraju, da nisu ostali Srbi. To je njihova koncepcija. Onda naravno počnu i neki naši ljudi govoriti na taj način. Ja sam prepoznao tu opasnost i nikada nisam pristao da budem identificiran na taj način", rekao je Dodik za Happy TV, prenose Raport i N1 BiH.

image

Dodik je, kaže, odavno prepoznao opasnost da bude identificiran kao parcijalni Srbin

Elvis Barukčić/AFP

Dodik je ponovno negirao genocid.

"Onda dođe taj popis i oni kažu ‘evo nas ima više‘. Kako smo vas onda pobili? Gdje ste, odakle ste došli? Kako je moguće da vas ima više, a Srba i Hrvata ima manje? Kako sad to? Kakvi su to apsurdi?, rekao je Dodik, prenose Raport i N1 BiH.

Reklo bi se, bio Srbin ili Bosanac, Dodik uvijek ostaje Dodik. S druge strane, nitko Bosance i ne pita pripada li Milorad Dodik njima, dojam je da se nitko ne bi za njega otimao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 14:19