StoryEditor
Regijaužas u susjedstvu

Migrant koji je u BiH silovao nemoćnu djevojku zaražen je HIV-om; Trenutno je u bijegu iz prihvatnog centra

Piše PSD
20. veljače 2019. - 14:14
migranti_maljevac28-241018

Migrant iz Pakistana D. A., kojem je Kantonalni sud u Bihaću izrekao odgojnu mjeru zbog silovanja djevojke s posebnim potrebama u prosincu prošle godine, zaražen je HIV-om i trenutno je u bijegu iz Prihvatnog centra Delijaš u Hadžićima gdje je bio smješten, javlja Dnevni avaz.

Medijima je sa Suda u Bihaću rečeno da se na ovom sudu vodio postupak protiv maloljetnog D. A. te da je pravomoćno okončan izricanjem odgojne mjere, a prema prijedlogu Tužilaštva USK za kazneno djelo spolni odnos s nemoćnom osobom.

- Sud je izdao rješenje za liječenje u koševskoj bolnici (KCUS). S KCUS-a ga je preuzela Služba za poslove sa strancima BiH iako nisu kontaktirali Sud po tom rješenju. Jer, ako nije više za hospitalizaciju, onda obavijestiš Sud. Onda Sud donosi drugo rješenje i to je to.

On je iz bolnice u Sarajevu prebačen u Prihvatni centar Ušivak, odakle je pobjegao i ponovo se pojavio u Bihaću. U međuvremenu, dođe naredba za novu potragu za njim. Ponovo je lociran i obaviještena je Služba za poslove sa strancima. Kada su došli po njega, on nije bio u Prihvatnom centru - kaže neimenovani izvor za Dnevni avaz.

#BIH#HIV#SILOVANJE#HADŽIĆI#MIGRANITI

Izdvojeno

05. srpanj 2020 15:35