StoryEditorOCM
Regijadugo ih pratili

Međunarodna akcija policije: U Sarajevu prekinut narko lanac iz Crne Gore, pronađeno 16 kilograma marihuane

Piše vijesti sd
27. studenog 2023. - 07:41

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u okviru operativne akcije "Buna" na području Sarajeva obavili pretrese stambenih i ugostiteljskog objekta, drugih prostorija i pokretnih stvari na tri lokacije.

Pretresi su izvršeni zbog osnovane sumnje da su počinjena kaznena djela “Organizirani kriminal” i "Neovlašten promet opojnim drogama“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, javlja klix.ba.

Uhićene su dvije osobe koje su privedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i oduzeto 16 kilograma opojne droge marihuana, 20.450 eura, 1.600 KM, 2.500 CHF, dva putnička motorna vozila te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena kaznena djela.

Operativnom akcijom "Buna" prekinut je lanac međunarodnog krijumčarenja opojnih droga sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji je prema raspoloživim saznanjima postojao duži vremenski period.

Pretresi su realizirani na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 06:26