StoryEditor
Regijanerazjašnjena smrt

Majku Davida Dragičevića policija pozvala na saslušanje: Ako treba, okupljat ćemo se ispred katoličkih crkava ili džamija!

3. siječnja 2019. - 22:06

Pripadnici skupine "Pravda za Davida" i u četvrtak se se okupili u Banjoj Luci kako bi zatražili otkrivanje istine o smrti mladića Davida Dragičevića a najavili su kako će za buduća okupljanja zatražiti utočište ispred katoličkih crkava ili džamija u tom gradu ukoliko ih policija Republike Srpske nastavi tjerati dalje od pravoslavnih bogomolja kako je to bio slučaj ranije ovog tjedna.

"Otići ćemo kod (biskupa) Komarice pitati možemo li okupiti ispred katoličke crkve. Ako nam ni tamo ne budu dali ići ćemo pred džamiju. Ovo nije vjerska borba, nije bitna vjera i nacija", kazala je novinarima Suzana Radanović, Davidova majka, nakon što je kao i prethodna tri dana došla pred pravoslavnu sabornu crkvu kako bi tamo zapalila svijeću i pomolila se za svog sina koji je pod nerazjašnjenim okolnostima pronađen mrtav u Banjoj Luci u ožujku prošle godine.

Radanović je potvrdila kako je dobila policijski poziv na saslušanje s obrazloženjem kako je traže zbog sumnje da je obavila "neovlašteno snimanje".

Taj je poziv dobila nakon što je na društvenim mrežama podijelila snimku navodnog telefonskog razgovora između predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Karana, pročenika Zavoda za sudsku medicinu RS koji je i obavio prvu obdukciju tijela Davida Dragičevića i pri tom konstatirao kako je mladićeva smrt bila nesretni slučaj.

Nakon toga obavljena su dodatna vještačenja koja su pokazala kako je Karanov nalaz bio netočan a on je u navodnom razgovoru s Dodikom tražio jamstva da je nakon policijskog rastjerivanja prosvjeda cijeli slučaj "riješen".

"Policija mi je donijela poziv zbog snimke koje sam pustila. Dokazali su da je to razgovor Karana i Dodika. Neće me uplašiti niti slomiti", kazala je Radanović.

Na pitanje novinara gdje je Davidov otac, Davor Dragičević, Radanović je kazala kako ne zna i da nema nikakvih informacija o njemu.

Okupljanje pripadnika skupine "Pravda za Davida" pred banjolučkom sabornom crkvom ponovo je proteklo pod budnom policijskom paskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 16:52