StoryEditor
Regijakrvavi sukob klanova

Mafijaško ubojstvo u Podgorici: u eksploziji bombe poginula jedna osoba, druga je kritično

Piše Hina
4. ožujka 2020. - 23:15
IlustracijaŽeljko Puhovski/HANZA MEDIA

Bomba postavljena ispod automobila usmrtila je u srijedu navečer Podgoričanina Đorđa Božovića i teško ranila Aleksandra Kekovića koji je sa njim bio u automobilu, a riječ je o nastavku krvavog sukoba između crnogorskih kriminalnih klanova.

Prema navodima crnogorskih medija, obojica su bili "sigurnosno interesantne osobe bliske škaljarskom kriminalnom klanu“, jednom od dva suprotstavljena klana iz Kotora.

U bolnicu u Podgorici primljene su i dvije žene - radnica trgovine ispred koje je eksplodirao automobil, te žena koja je parkirala auto ispred trgovine.

Rat "škaljarskog" i "kavčakog" klana, koji su imena dobili po predgrađima Kotora u kojima su živjeli njihove vođe, počeo je krajem 2014. godine pošto je u španjolskoj luci Valenciji nestao tovar s 200 kilograma kokaina. U tom je "mafijaškom ratu" diljem Europe do sada ubijeno više od 40 osoba, među kojima su i slučajne žrtve.

Dvostruko ubojstvo koje je pokrenulo novi krvavi niz dogodilo se 19. siječnja u Ateni, gdje su u jednom restoranu na očigled brojnih gostiju i njihovih porodica ubijeni Stevan StamatovićIgor Dedović, za koje policija vjeruje da su u vrhu kriminalne piramide škaljarskog klana. Od tada se se u Crnoj Gori dogodila četiri mafijaška ubojstva, uključujući večerašnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 11:08