StoryEditorOCM
Regijasremska rača

Ludilo Londona zamijenio je mirom malenog sela na Balkanu, zbog svoje odluke nimalo ne žali. Marko je sada naviknut na ovaj život: ‘Sve mi je blizu, a od fast fooda mi bude muka‘

Piše PSD
22. studenog 2022. - 16:23

Dvadesetsedmogodišnji Marko iz engleske prijestolnice preselio se u maleno selo u Srbiji i zbog svoje odluke nimalo ne žali. 

- Ja sam rođen i odrastao u Londonu, tamo sam išao u školu, stekao prijatelje, zaposlio se… Moji roditelji su iz Srbije, mama je iz Sremske Rače, a tata iz Beograda. Upoznali su se u Libiji i nakon toga su se preselili u London. Ja sam u Srbiju, odnosno u Sremsku Raču kod bake i djeda, dolazio jednom godišnje preko praznika i uvijek sam se tome beskrajno radovao. Mislim da se moja ljubav prema Rači rodila još tada, kada sam kao desetogodišnjak trčao slobodno seoskim ulicama, ne razmišljajući o prometu, gužvi i nekim opasnostima koje su stalno bile prisutne u vrijeme mog odrastanja u londonskim kvartovima. Prije godinu i pol dana odlučio sam da se trajno doselim ovdje da baš u Rači nastavim graditi svoju budućnost. Predložio sam prijatelju s kojim pravim i puštam tehno glazbu da se preselimo u Srbiju, jer sam znao da je ovdje život lakši i lijepši, a naravno i neusporedivo jeftiniji. Također, letovi do Londona su jeftini pa ako imamo neku zabavu na kojoj trebamo puštati glazbu možemo za vikend otići i to odraditi. Na taj način štedimo novac, a uživamo u jednostavnom i mirnom seoskom životu, u cvrkutu ptica, sunčanom vremenu i svakodnevnom ćaskanju sa ljudima - prepričava Marko samo neke od brojnih razloga zašto se oduševio životom na selu, a prenosi Blic

Marko sada živi u kući koja je nekoć pripadala njegovom djedu te ju korak po korak renovira. U dvorištu radi glazbeni studio i teretanu, a jedna od dražih stvari kod života na toj lokacije je činjenica da mu je sve nadohvat ruke pa je tako blizu Beograda, Fruške gore, ali i aerodroma. 

Još jedna od prednosti je sigurno i to što se sada puno bolje hrani jer više ne kupuje meso po supermarketima kao što je to radio u Londonu. 

- Ovde mi ujna kuha, ona goji svoje piliće, ima povrće u svojem vrtu i zaista uživam u domaćoj kuhinji. Nedavno sam poslije godinu dana opet jeo u McDonald‘su i bilo mi je muka, jer čovjek stvarno primijeti razliku kad se sa kupovne prebaci na kvalitetnu domaću hranu.

Marko svoje dane u Rači provodi uglavnom u radovima na izgradnji glazbenog studija i bavi se pravljenjem muzike, a paralelno s tim pokreće i biznis za zamrznuto sušeno voće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 08:12