StoryEditorOCM
Regijabriga o zločincu

Liječnički tim iz Republike Srpske ide u posjet Ratku Mladiću: ‘Idemo vidjeti prima li general adekvatnu terapiju‘

Piše vijesti sd
12. veljače 2024. - 17:26

Ravnatelj Sveučilišnog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da će kao neurolog predvoditi tim liječnika koji će pregledati srpskog ratnog zločinca Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici u Haagu.

"Vodim stručan tim doktora, profesora, forenzičara, kardiologa i načelnika neurologije da utvrdimo jesu li napravljene sve pretrage koje su bile potrebne i da vidimo prima li general adekvatnu terapiju", rekao je Đajić, koji je inače i predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a.

Kazao je kako je cilj posjete Mladiću da vide ima li propusta i mogu li doprinijeti unapređenju zdravstvenog stanja zločinca Mladića.

image
Gabriel Bouys/Afp

Đajić je podsjetio kako već imaju iskustva kad je riječ o posjetama i pregledima haških optuženika, poput Stojana Župljanina i Miće Stanišića. On je rekao da će troškove smještaja i prijevoza sami platiti.

"General to zaslužuje. Zaslužuje podršku i poštovanje čitavog naroda Republike Srpske, a i našeg zdravstvenog sistema", pravdao je Đajić posjetu ratnom zločincu.

Mladić je u lipnju 2021. godine osuđen na kaznu doživotnog zatvora za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, teroriziranje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce, odnosno za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:46