StoryEditor
RegijaHOĆE LI ČELNIK SDA-e POGAZITI OBEĆANJE KOJE JE DAO MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI?

Lajčak: Tihiću se ne može vjerovati

Piše PSD.
14. travnja 2008. - 22:08

Voditelji misija Europske unije u Sarajevu pozdravili su usvajanje Zakona o reformi policije u Zastupničkome domu Parlamenta BiH i stajališta su kako je to važan korak prema potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU-om.

Voditelji misija EU-a su pozvali Dom naroda BiH da što prije usvoji zakone o policijskoj reformi i time se što prije završi zakonodavna proceduru te otvori novo poglavlje u odnosima BiH i EU-a, priopćeno je iz Veleposlanstava Slovenije, koja predsjeda EU-om.

Istodobno, u sarajevskim medijima je objavljena informacija da bi usvojeni zakoni mogli biti blokirani u Domu naroda. Predsjedatelj tog doma Sulejman Tihić, lider Stranke demokratske akcije, čiji zastupnici nisu podržali zakone u Zastupničkome domu, je navodno već zatražio odgađanje sjednice Doma naroda za nekoliko tjedana.

Sjednica Doma naroda ranije je bila najavljena za ponedjeljak, 14. travnja. Uz Tihića, od pet bošnjačkih izaslanika u Domu naroda SDA ima još dva glasa. Inače, Tihić je nakon usvajanja zakona u Zastupničkome domu kazao kako su oni “sramota za BiH i Europsku uniju i legalizacija ratnih rješenja, legalizacija Karadžićeve policije Republike Srpske koja je počinila genocid”.

Zanimljivo je također da je Tihić ranije obećao kako SDA neće praviti zapreke za usvajanje zakona u Domu naroda. Na to obećanje ga je podsjetio i visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak. U intervjuu banjolučkim Nezavisnim novinama, Lajčak je podsjetio kako su lider SDA-e i predstavnici njegove stranke u više navrata kazali kako neće poduprijeti zakone o reformi policije, ali da neće ni opstruirati njihovo usvajanje.

- Sve što bi oni sada uradili u Domu naroda bilo bi kršenje obećanja koje su dali meni osobno i predstavnicima međunarodne zajednice - kazao je Lajčak, upozorivši kako bi to također značilo da se Tihiću više ne može vjerovati.

D. PAŠIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 14:26