StoryEditorOCM
Regijadobro je poznat

Krvavi noćni obračun u Srbiji: ubijen opasni vehabija osuđen zbog terorizma, policija blokirala cijelo selo

Piše VIJESTI SD
18. kolovoza 2024. - 13:52

Vehabija Senad Ramović Becan kasno sinoć je ubijen u okršaju s policijom, u selu Hotkovo u Srbiji, blizu Novog Pazara. Do sukoba je došlo nakon što se odbio predati snagama sigurnosti i zapucao na pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, nakon čega je likvidiran.

U Hotkovo je nakon pucnjave puštena samo ekipa Hitne pomoći, koja je potvrdila smrt Ramovića Becana, izvijestio je Blic.

Senad Ramović Becan je iz sela Hotkovo i ondje je imao vikendicu, ali je prilikom okršaja bio u tuđoj kući. On je inače bio stanodavac džihadista Miloša Žujovića, koji je 29. lipnja samostrelom teško ranio policajca Miloša Jevremovića ispred izraelskog veleposlanstva u Beogradu.

Sumnjalo se da je Ramović nakon terorističkog napada pobjegao na Kosovo i Metohiju, gdje ima suradnike iz vehabijskog pokreta. Još je ranije zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, a jednom prilikom je ispričao da je pripremao teroristički napad u Beogradu.

Treba podsjetiti i na događaj iz 2007. godine, kada je uhićen nakon žestokog oružanog obračuna s policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara, zajedno s još 14 svojih suradnika. Optuženi su zbog planiranja ubojstva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru. Najveći dio kazne proveo je u strogoj izolaciji u posebnom dijelu zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 14:28