StoryEditor
Regijavažan datum

Kosovo slavi 13. godišnjicu neovisnosti, ambasador SAD-a uputio građanima čestitku i poručio: Američko-kosovsko partnerstvo i dalje nepokolebljivo

Piše PSD.
17. veljače 2021. - 14:40
Armend Nimani/AFP

Kosovo obilježava 13. godišnjicu proglašenja neovisnosti, a u Prištini je tim povodom planiran čitav niz manifestacija, javlja RTK2. Neovisnost Kosova proglašena je 17. veljače 2008. godine.

Prvi koji su potpisali Deklaraciju o neovisnosti Kosova bili su bivši predsjednik Fatmir Sejdiu, bivši predsednik parlamenta Jakup Krasniqi i bivši premijer Hashim Thaçi.

Prve države koje su priznale Kosovo kao državu nakon proglašenja neovisnosti bile su Kostarika, SAD, Francuska, Afganistan, Albanija, Turska i Velika Britanija.

image
Armend Nimani/AFP

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Philip S. Kosnett čestitao je građanima Kosova godišnjicu neovisnosti i poručio da je američko-kosovsko partnerstvo i dalje nepokolebljivo.

Prema njegovim riječima, SAD su bliske narodu Kosova.

- Dok slavimo Dan neovisnosti Kosova, američko-kosovsko partnerstvo ostaje nepokolebljivo. Bit ćemo uz vaš narod dok radite na izgradnji pravednog, mirnog i prosperitetnog doma za sve građane Kosova - napisao je Kosnett na Twiteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2021 18:20