StoryEditorOCM
Regija‘brani srpstvo‘

Koncert Baje Malog Knindže digao na noge Hrvate u Vojvodini, socijaldemokrati traže zabranu nastupa

Piše hina
2. lipnja 2023. - 16:10

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) neprimjerenim je ocijenio najavljeni koncert kontroverznog srbijanskog pjevača Baje Malog Knindže u Malom Žedniku kraj Subotice, a Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) čak je zatražila da se nastup zabrani. 

Subotički odbor LSV-a u priopćenju kojim traži zabranu koncerta Malom Knindži navodi da je njegov repertoar "prepun pjesama koje raspiruju etničku i vjersku mržnju".

"Posebno je sramotno što na koncert poziva i uprava Srpske pravoslavne crkvene općine i to u dvorištu osnovne škole. Vlasti moraju da reagirati i zabraniti  ovaj koncert koji se organizira u multietničkoj sredini", ocijenio je LSV,+.

Oni navode da je Novi Žednik“ dom svih njegovih građana, a ne mjesto na kom se raspiruje vjerska i nacionalna mržnja", te su pozvali gradonačelnika Subotice i predsjednika Skupštine grada da osude održavanje neprimjerenog skupa i zabrane ga.

Baja Mali Knindža srbijanski je nacionalistički folk pjevač koji je popularnost u dijelu ovdašnje javnosti stekao pjesmama posvećenim "obrani srpstva" i veličanju srpskih snaga koje su sudjelovale u agresijama na Hrvatsku i BiH.

DSHV, pak, smatra neprimjernim da "takav čovjek" nastupa ni manje od mjesec dana otkako su se u Srbiji dogodila dva masovna ubojstva. Osim što veliča ratne zločince, Mali Knindža pjeva o alkoholu, drogi, kockanju "s koloritnim opisima njihovih efekata po sebe i ljude u svojoj okolici", kažu u DSHV-u. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 12:55