StoryEditorOCM
RegijaLJUBUŠKI

Klara Buntić za ‘Slobodnu‘: Beba je bolesna i to mi je prioritet. Zaista nije dobro; Evo i što nam je rekao tužitelj

Piše Vinko Paić
25. rujna 2023. - 18:11

Nešto iza podneva, na putu prema Ljubuškom, stupili smo u kontakt s Klarom Buntić. Iako je prvo pristala da se nađemo, uskoro nas je kontaktirala i ispričala se jer se predomislila.

- Beba mi je bolesna i to mi je sada najveći prioritet. Zaista nije dobro! Hvala vam na svemu dosad, čim bude novih vijesti obavijestit ću vas o svemu - napisala nam je u poruci.

Prethodno nam je u telefonskom razgovoru kazala da je medijima rekla sve što je imala i zahvalila se na potpori. Dodala je i kako bi sada voljela da se više piše o ženama koje ukazuju na problem nasilja, kao i o onim poznatim ženama, poput Ide Prester koje su joj izrazile podršku.

A nakon optužbi da je premlatio suprugu kao i zbog držanja u kući veće količine oružja, Buntiću će se suditi i zbog tučnjave iz 2020. godine te nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Potvrdio nam je to i Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH.

image

PRIVATNI ALBUM

- Županijsko tužiteljstvo predložilo je određivanje pritvora D.B. rođenom 1982. u Ljubuškom zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ali i zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela, što je zasnovano i zbog činjenice da je 2020. protiv D.B. podignuta optužnica za nanošenje teških tjelesnih ozljeda koje je nanio jednoj osobi. Taj postupak je trenutno na Općinskom sudu u Ljubuškom i još nije okončan – rekao nam je Aničić.

image

Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva 

Tom Dubravec/Cropix

KOMENTAR DAMIRA PILIĆA: Kad s olimpijskih visina padneš u blato obiteljskog nasilja - slučaj rukometaša Denisa Buntića

Pitali smo ga kako to da Buntić nije završio u istražnom pritvoru nakon premlaćivanja supruge i ima li to veze s time što mu je majka zaposlenica suda, naime Vinka Buntić, viša je referentica suda u Ljubuškom.

- Činjenicu da je majka D.B. zaposlena na Općinskom Sudu u Ljubuškom ne mogu komentirati jer taj podatak ne postoji u spisu, to sam doznao iz medija. Međutim smatram i nadam se da to nije utjecalo na odluku Suda za određivanje o pritvoru. Poznato mi je da postoji osoba imenom i prezimenom Vinka Buntić, ali je do ovog slučaja nisam povezivao kao majku osumnjićenika – dodao je Aničić.

image

PRIVATNI ALBUM

U međuvemenu Buntiću su određene mjere zabrane prilaska supruzi na udaljenost ne manju od 100 metara te svakodnevno javljanje u policijsku postaju. Aničić kaže kako žalba tužiteljstva još nije uložena, s njom će ići nakon što dobiju rješenje Općinskog suda, rok za to je tri dana, a za desetak dana će se vidjeti kakva sudbina očekuje bivšeg rukometaša i hoće li ići u pritvor.

image
Tom Dubravec/Cropix
image

Sudska, odnosno zgrada tužiteljstva u Širokom Brijegu

Tom Dubravec/Cropix

- Saslušat ćemo svjedoke, napraviti balistička vještaćenja oružja i streljiva, kao i uzimanje medicinske dokumentacije oštećene iz bolnice u Mostaru gdje je primljena, poduzet će se i biološko vještaćenje, DNK i psihološka procjena – najavio je Aničić.

Zbog nasilja u obitelji i držanja oružja (pištolja, ručnih bacača granata, lovačke puške), Buntiću prijeti od jedne do 10 godina zatvora.

Potresno svjedočanstvo Klare Buntić koju je pretukao suprug, hrvatski bivši rukometni reprezentativac Denis Buntić, šokiralo je regiju i nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Progovorila žena od koje se Buntić rastavio 2018.; Piše se i da mu majka radi na sudu koji ga je pustio; Karla se skriva

Klara se u ovim trenucima nalazi na sigurnoj lokaciji i u strahu je za život, jer je Općinski Sud u Ljubuškom odbio prijedlog tužiteljstva zapadnohercegovačkog kantona za pritvorenjem njenog supruga. Ona je medijima dostavila stravični audiozapis nasilja u kojemu se čuje muškarac kako govori da će ubiti ženu, dok ona preklinje da to ne čini. Čuju se i udarci po tijelu i jauci.

image

PRIVATNI ALBUM

- Da je bilo koji sud bio, Livno, Mostar, Široki Brijeg, to bi bilo suđeno. To su četiri zolje, automati, bombe, kalašnjikovi. To je arsenal oružja u kući. Da je imao vremena doći do njega, ubio bi me. Odlučio me ubiti. Okrenuo se samo na sekundu što sam ja iskoristila da pobjegnem kroz balkonska vrata - ispričala je.

Doznajemo kako joj nisu jasni komentari nekih ljudi ispod novinskih tekstova koji staju u obranu njezinog supruga te joj je preporučeno da ih više ne čita. Isto tako Klari je savjetovano da ne daje fotografije premlaćivanja u javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. veljača 2024 12:54