StoryEditor
Regijadobrodošlica ‘heroju‘

Kapetan Dragan vraća uslugu Vučiću čiji ga je sin dočekao s Delijama nakon izlaska iz hrvatskog zatvora: Ratni zločinac pokrenuo peticiju za oslobađanje Đinđićevog ubojice

Piše psd
25. listopada 2021. - 10:42

Nakon što je srbijanski dnevni list Danas objavio da je zloglasni Dragan Vasiljković, poznat i kao Kapetan Dragan, po izlasku iz zatvora u Hrvatskoj od sina predsjednika Srbije Danila i grupe pripadnika Zvezdinih Delija dobio vreću s 30 tisuća dolara te ključeve stana i automobila, iz Srpske napredne stranke napali su spomenuti dnevnik zbog "udara na dijete", odnosno zbog toga što "crtaju djetetu metu na čelu".

Ironija je da takvi napadi na medije stižu i od ministra obrane Nebojše Stefanovića, kojega tabloidi skloni predsjedniku Vučiću mjesecima optužuju da želi srušiti svog šefa te da, ni manje ni više, sprema državni udar! 

Potom je i sam predsjednik Vučić izjavio da je “na Danila bilo više napada nego na sve članove Predsedništva njegove stranke zajedno”, a oglasio se i Kapetan Dragan navodeći da kada predsjedniku ne mogu naći ništa drugo, "izdajnički mediji“ spominju njegovog sina.

No, "problem" čitave priče je u tome što je sam Vasiljković otkrio da je primio takav poklon od Danila Vučića. 

Božo Prelević, odvjetnik i član Skupštine slobodne Srbije, kaže za Danas kako je Danilo Vučić punoljetan i da ima pravo birati i društvo "i ljubimce“.

– Mislim da je ta vijest namjerno puštena kako bi se istaknuo “patriotski” narativ Danila i cijele obitelji i da to donosi povećan rejting, kao i Kapetan Dragan koji je predstavljen kao heroj. Pozitivno je pomagati “heroju”. U suštini, to je samo jedna jadna, prljava propaganda za predstojeće izbore i povezivanje obitelji s navijačima Zvezde u iste svrhe – smatra Prelević.

image
Aleksandar Vučić
Ludovic Marin/AFP

Potpredsjednica Demokratske stranke Dragana Rakić ističe da je to što bliski rođaci i kumovi vođe, bez formalnih javnih funkcija vode državu, zapravo svojstveno gotovo svim autokratskim i diktatorskim režimima.

– U Srbiji je, na žalost njenih građana, na snazi režim koji se najgrublje može opisati kao hibrid latinoameričkih, istočnoeuropskih i bliskoistočnih diktatura. Danilo i Andrej Vučić su građani bez javnih funkcija koji odavno ne kriju da su i te kako angažirani na delikatnim zadacima režima. Više nema nikakve sumnje da su Dragan Vasiljković, Miša Vacić, Levijatan i njima slični, po društvo jako štetni i opasni projekti u direktoj vezi i pod punom kontrolom Vučićevog SNS-a – ukazuje Rakić.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, navodi da je u Srbiji sve postalo toliko normalno da i potpuno nenormalne stvari postaju normalne.

– Ako navijače Zvezde i mogu razumjeti, jer imaju oduvijek taj patriotski element u svom postojanju, Danilo Vučić mi se nikako ne uklapa u taj sistem. Prvo što je on, kao što kaže njegov otac, radnik koji radi za 500 eura mjesečno. Samo što nitko ne zna što radi i odakle njemu tih 30.000 dolara, stan i auto da poklanja, a druga stvar je što se on sad očigledno sklanja iz lošeg društva navijača Partizana sa kojima je bio nerazdvojan, dok neki od njih nisu završili u zatvoru, pa sada izgleda prelijeće u suprotan tabor, gdje je i njegov otac bio u mladosti – ističe Veselinović.

Šalu na stranu, dodaje, potpuno je nezamislivo da sin jednog predsjednika države sačekuje osuđenog ratnog zločinca i pritom mu uručuje novac, automobil i stan, a taj isti osuđeni ratni zločinac sada prikuplja potpise za oslobađanje ubojice premijera Zorana Đinđića.

– Kako ne postoji besplatan ručak, očigledno je da Kapetan Dragan sada odrađuje taj dobijeni novac, a potpuna tragedija i sunovrat ovog društva bilo bi to da te potpise skuplja po nalogu predsjednika ili njegovog sina – ukazuje Veselinović.

item - id = 1137730
related id = 0 -> 1149220
related id = 1 -> 1148972
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2021 02:05