StoryEditorOCM
RegijaŠEFICA NK SARAJEVO

Ovo je žena koja se ne boji huligana! ‘Junačine‘ svih vrsta udarile po direktorici nogometnog kluba nakon poraza, njezin odgovor obilazi regiju, malo tko bi se to usudio...

Piše Zoran Šagolj
6. studenog 2022. - 14:02

Do proljeća ove godine Ajla Alimanović u svijetu nogometa bila je totalni ‘no name‘.

Magistrica ekonomije manekenskog stasa, prema vlastitom priznanju, ovaj sport čak nije ni pratila, već je poslovni život posvetila korporativnoj karijeri. U 15-ak godina staža radila je u nekim najjačim regionalnim kompanijama poput Croatia osiguranja i Adris grupe, kao i nekim stranim predstavništvima.

- Nažalost, nogomet sam davno prestala gledati. Toliko davno da je posljednji Ronaldo kojeg se ja sjećam Ronaldo iz Brazila. Ali brzo učim - izjavit će kada joj se u travnju ukazala prilika stati na čelo FK Sarajevo i postati generalna direktorica ili onim što se na engleskom zove – CEO.

Nadali se tituli...

Bila je odabir novog (su)vlasnika Ismira Mirvića, čovjeka rođenog u sarajevskom radničkom pregrađu Hrasnica, a koji je kao dijete za rata otišao u SAD i tamo malo-pomalo gradio svoj uspon. Kažu da se obogatio na poslu s maskama i zaštitnom opremom svih vrsta, za što je pandemija koronavirusa bila najbolje vrijeme. Kada se nešto zaradilo, odlučio se pokazati i dokazati u rodnom kraju. U klub je malo prije njega ušao, zapravo vratio se, malezijski milijarder Vincent Tan.

- Amidža (stric, opa.a.) is back – objavio je lani slavodobitno klub s Koševa, nadajući se da je godinama stagnacije i trofejne suše bivšeg prvaka zajedničke države konačno došao kraj.

Dvojac Tan-Mirvić imao je priliku surađivati sredinom prošlog desetljeća na projektu Los Angeles FC i nadati se da sve uspješno mogu ponoviti u glavnom gradu BiH. Za to im je trebao netko ambiciozan i menadžerski potkovan, poput Ajle Alimanović.

Krenuli su u petoj brzini. Pročešljali su prvo knjige, našli svašta pa onda uručili nekoliko otkaza za primjer (pre)ostalima. Svoj su tim usporedo pojačali imenima iz cijelog susjedstva, od Makedonije i Hrvatske. Navijačima su stali slati obećanja i tu su se vjerojatno malo ugrizli za jezik.

- Predsjednik Ismir Mirvić je došao da od Sarajeva za dvije godine napravi najbolji klub na Balkanu. To ćemo i biti, ili nećemo biti na ovim pozicijama. Radit ćemo transparentno. Svake nedjelje ili svakog mjeseca ćemo obavještavati navijače o našem radu, ako je potrebno. Vratit ćemo povjerenje u Sarajevo. Planovi su jasni, Sarajevo će biti najbolji BH klub i najbolji BH brend i naši poslovni uspjesi pratit će sportske – frcala je od optimizma sama Alimanović.

I krenulo je u novoj sezoni stvarno dobro s tri pobjede na samom otvaranju. Brojna navijačka armija konačno je i pomislila da se u kraj može stati Zrinjskom, ponosu hrvatskog dijela Mostara, a koji je novog sponzora našao u Izraelu i Amiru Grossu Kabiriju, poslovnom čovjeku na čelu kombinata Aluminij. Ali kada se sezona zahuktala, ambicije Sarajave su počele kopniti i prije prvih snjegova tako da se trenutačno ne bore za prvaka, već tavore negdje po sredini tablice.

...Pa ih stigli porazi

‘Stari pitari‘ i ‘Horde zla‘ nisu zaboravili što im se najavljivalo i obećavalo. Malo tko od njih je mario da je klub imao realno opravdanje u tome što već neko vrijeme zbog obnove travnjaka ne igra na svom stadionu, već putuju u sat vremena udaljenu Zenicu. Tamo, na Bilinom polju, priredili su im i najveće razočarenje, ispavši iz kupa od lokalnog Čelika, koji je također odavno daleko od starog sjaja i bori se u drugoj federalnoj ligi.

Cijeli projekt doveden je odjednom u pitanje. Sve je manje onih koji bi pili priču o financijski ‘najstabilnijem klubu u državi‘, već su prst krivice počeli upirati u generalnu direktoricu. Neki su prešli rub pristojnosti i zaprijetili čak silom.

I tu dolazimo do epizode koja će od menadžerice Alimanović ovog vikenda napraviti priču za cijeli Balklan, vjerojatno i šire. Okidač je bio novi gubitak bodova na gostovanju kod Slobode u rudarskim Banovićima (0:2).

- Pozivam ove "hrabre" momke što mi nakon svakog poraza Sarajeva prijete i psuju porukama da pokažu petlju i dođu reći što god misle uživo. A isto vrijedi i za vas NO NAME "još hrabrije" s foruma! U klubu sam svaki radni dan pa izvolite – napisala je Ajla Alimanović na jednoj od društvenih mreža.

Hrabro, nema što. Ne bi se usudili ni mnogo drčniji mužjaci koji drmaju nogometom ovih prostora.

U nedjelju smo kontaktirali Ajlu i htjeli čuti što ju je konkretno ponukalo na ovaj potez. Nije se odazivali na poruke u svom inboxu, kao ni preko press službe kluba. Možda se pripremala za ponedjeljak, kada u svom uredu može očekivati nepoznate goste?!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. ožujak 2023 04:08