StoryEditorOCM
Regijašvercao drogu

Jedan od vođa ‘kavačkog klana‘ uhićen u Trstu: Amerikanci su za njim raspisali potjernicu zbog šverca droge na veliko

Piše vijesti sd
31. listopada 2023. - 17:17

Talijanski mediji pišu da je u Trstu uhićen Miloš Radonjić iz Crne Gore koji je priveden po potjernici Sjedinjenih Američkih Država zbog trgovine kokainom.

Talijanski RAI piše da je Radonjić jedan od vođa transnacionalne kriminalne organizacije.

- Dugo je bio na udaru istraga iz Ministarstva unutarnje sigurnosti i drugih federalnih agencija SAD, koje ga smatraju jednim od vođa transnacionalne kriminalne organizacije - piše RAI.

Istraga američkih istražitelja trajala je godinama i takođe se zasniva na presretnutim porukama i drugim komunikacijama koje je grupa razmjenjivala putem različitih web aplikacija.

Prema optužnici, Radonjić je “koordinirao planiranje i transport” pošiljki droge iz Južne Amerike u Europu. Iz tog razloga, s obzirom na njegovu “vrlo veliku opasnost“, zatraženo je njegovo uhićenje, prenosi Dnevni avaz.

Amerika, podsjetimo, je za njim raspisala potjernicu 15. rujna, a kako se navodi, američke vlasti ga smatraju “opasnim šefom kavačkog klana” koji je tri puta organizirao i pokušao u Europu unijeti ukupan teret od 2.602 kilograma kokaina. Saslušan je, ali je negirao sve što mu je stavlja na teret, prenosi Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:45