StoryEditor
RegijaPORUKA IZ BOLNICE

Isprika iz Srbije: Presude Mladiću i Karadžiću male su utjeha majkama Srebrenice. Dužnost svakog normalnog je da pred žrtvama sagne glavu

Piše PSD.
11. srpnja 2020. - 18:01
AFP

Sudske presude Mladiću i Karadžiću mala su utjeha majkama, od kojih su mnoge i umrle ne uspijevajući pronaći kosti svojih sinova, jer naše nesuglasice i ratove ne može da ispravi Haag, njih će ili ispraviti život ili će se zlo vratiti u još gorem obliku. Ne postoje godine zatvora koje mogu nadoknaditi ijednu izgubljenu glavu, niti postoje riječi kajanja kojima se netko može obratiti porodicama strijeljanih, jer ljudski um ne može ni da zamisli kako izgleda kada već izmučene i izmrcvarene ljude vodite na pogubljenje i u tome uživate – poručio je u povodu godišnjice srebreničke tragedije srbijanski političar Čedomir Jovanović, lider Liberalno demokratske partije.

- Dužnost svakog normalnog čovjeka je da pred srebreničkim žrtvama sagne glavu, zatraži oprost iako možda ništa osobno nije kriv ili odgovoran, da kaže nekoliko riječi utjehe onima koji, i posle 25 godina, svakog 11. srpnja obilaze grobove onih koje nikada neće prežaliti – kaže Jovanović i ispričava se što zbog bolesti nije u mogućnosti biti u Srebrenici. "Da kažemo tu riječ isprike, oprosta, iako te riječi tako malo znače kada se u Srebrenicu dođe", naglasio je.

- Ja sam, u isto vrijeme, i Bošnjak, i Hrvat, i Albanac, i Sarajlija, i Prištinac i Podgoričanin, jer ja samo tako mogu biti čovjek. Zato i razumijem vašu bol i zauvek suosjećam u njoj... Čuvajmo mir među nama, jer drugi nam taj mir neće tako lako dati – zaključio je Jovanović, koji na nedavnim parlamentarnim izborima nije uspio osvojiti mandat u Skupštini kojom sada uvjerljivo dominira SNS Aleksandra Vučića, bez ikakve oporbe.

 

Izdvojeno

15. srpanj 2020 18:44