StoryEditor
Regijaoptužnica iz goražda

‘Hrvat‘ Edim Fejzić kupovao glasove za 100 konvertibilnih maraka, otkrila ga videosnimka

Piše Miroslav Landeka
19. studenog 2020. - 18:16
Vojko Bašić/Arhiv/Cropix

Sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Goraždu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva protiv Edima Fejzića iz Goražda, zastupnika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, zbog kaznenog djela povrede slobode odlučivanja birača iz članka 195. stavak 1. KZ F BiH, potvrdio je Predrag Golubović, županijski tužitelj u Goraždu.

Fejzić se tereti da je 7.10. 2018. godine, na hodniku ispred prostorija stranke “Goraždanska priča” u Goraždu, u namjeri da podmićivanjem utječe na birače da na izborima za zastupnika u Skupštini Goražda, održanim u rujnu prije dvije godine, glasaju za njega, piše Dnevnik.ba.

Svjedoku iz Goražda, čiji je identitet poznat Tužiteljstvu, predao je iznos od 100 KM kako bi mu svjedok, pored svog glasa i glasa svoje supruge, iz kruga svoje obitelji i prijatelja osigurao još četiri glasa.

Prema Golubovićevim riječima, razlog otvaranja istrage je video snimak koji je objavio on line magazin Žurnal. Županijski tužitelj je naložio istragu koja je uspješno provedena, svjedoci saslušani, dokazni materijal uredno obrađen i dostavljen tužiteljstvu na daljnje postupanje.

- Optužnica je dostavljena sucu za prethodno saslušanje Općinskog suda u Goraždu, koji je uvidom u dokaze koje je Tužiteljstvo predočilo utvrdio da postoji visok stupanj osnovane sumnje da je imenovani počinio kazneno djelo za koje se optužnicom tereti i iz tog razloga sud je potvrdio optužnicu, izjavio je Golubović.

Optužnica će u idućih 15 dana biti dostavljena optuženom radi poduzimanja prigovora, ako se za to odluči, a nakon toga sud će zakazati ročište za izjašnjavanje o krivici.

Fejzić je zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH i dopredsjedavajući Skupštine BPK Goražde u drugom mandatu. Kupovao je birače za 100 KM, a s 318 glasova ušao u Dom naroda kao Hrvat iz županije u kojoj žive samo 24 Hrvata!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 22:49