StoryEditor

HDZ BIH prijavio Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ 1990

Piše PSD.
23. kolovoza 2010. - 15:31

Što se približava službeni početak kampanja za predstojeće opće izbore u BIH, koji će se održati 3. listopada, raste i međustranačko prepucavanje.

Među strankama s hrvatskim predznakom na jednoj strani su HDZ BiH, a na drugoj koalicija HDZ 1990 - HSP BiH. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u više je navrata opetovano poručio kako neće voditi prljavu i negativnu kampanju prema drugim strankama.

Zbog plakata koji su pojavili na mostarskim ulicama proteklog vikenda HDZ BiH je uputio žalbu Središnjoj izbornom povjerenstvu (SIP)  BiH protiv HDZ-a 1990 zbog kršenja Izbornog zakona BiH objavljivanjem oglasa "Dragi Hrvati".

Iako su HDZ 1990 demantirali kako ta stranka stoji iza spornog jumbo plakata, u HDZ-u BiH tvrde kako su prikupili dokaze koji to potvrđuju.

HDZ BiH u svojoj prijavi navodi ime tiskare u kojoj su plakati tiskani, kao i dokaz o oglasnom prostoru na kojem su plakati postavljeni, i traži od SIP-a BiH da provjere dokaze kako su oglasne površine na kojima su zalijepljeni plakati, zakupljene od strane HDZ-a 1990.

- Bez obzira na bačenu rukavicu i poziv za izborni rat prljavim sredstvima od strane HDZ-a 1990, HDZ BiH upozorava javnost da neće prihvatiti igru "prljavaca" te da će se u kampanji okrenuti samo pozitivnim temama, temama i pitanjima koji su od strateškog interesa Hrvata u BiH - ističu iz HDZ-a BiH.

M. Landeka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 10:56